Info aanvragen

Franc Duking.

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)
Tantra & Tango

Franc is een inspirerende Tango docent met een getraind oog voor wat mensen nodig hebben om zich dieper te verbinden. Zijn passie is het stimuleren van aanwezigheid en levendigheid in het contact tussen mensen. Dit doet hij onder andere door Mindful Tango uit te dragen. Alweer meer dan 20 jaar geeft Franc tango lessen, op een manier die raakt aan bewuster leven, mindfulness en tantra. Hij geniet ervan om beginners de rijkdom van de Argentijnse tango te laten ontdekken. De uitdaging ligt voor hem in het vrijmaken van de natuurlijke ontspannen beweging voor ieder individu. Hierin begeleidt hij ook graag gevorderde dansers. Hij wordt enthousiast door de eigenheid en schoonheid van de verbinding binnen elk danspaar.

Franc Duking is Tango leraar met ruim 20 jaar les ervaring

“Tijdens mijn eerste Argentijnse tangoles werd ik meteen gegrepen door het spel met het contact op de prachtige muziek. Ik was me toen ook aan het verdiepen in bewuster leven, mindfulness en tantra; de paralellen met tango leren dansen waren voor mij meteen voelbaar. Bijvoorbeeld de uitdaging om samen in het nu aanwezig te blijven. Om de volgende stap steeds weer samen in het moment te laten ontstaan, vanuit het lichaam, vanuit de verbinding. In jezelf te rusten terwijl je in verbinding en beweging bent met een ander.”
“Tango is een dans met vier benen, twee zielen en één hart”

Tot tango!

Francs website voor meer info: www.amordetango.nl

Tantra & Tango

Tantra & Tango

Wat je van Franc tijdens het Sadhaka Tantra Festival kan verwachten

Mindful tango gaat over in je eigen centrum kunnen blijven, in verbinding met een ander. Over samen genieten en ontspannen spelen met de verbinding. Om dit te bereiken maken we je eerst meer bewust van je eigen lichaam naar een ontspannen connectie tussen buik, hart en hoofd. Het gaat niet om de pasjes het gaat over afstemming vanuit het hart in het moment…. Danservaring is niet nodig.
Franc gebruikt de Tango als een prachtige manier om dieper in je Zijn te zakken. Het vinden van afstemming vanuit het hart, in het nu. Het spel met leiden en volgen kan je een ervaring geven hoe je de polariteit en de sensualiteit in je relaties kunt verdiepen.
Eén van de leukste dingen in tango dansen is bovendien de uitwisseling in de rollen leider en volger. Leiden gaat over je mannelijke energie sturen met een duidelijke intentie, je volger uitnodigen zonder dwingend of aarzelend te zijn. Volgen vanuit je vrouwelijke energie is in actieve overgave leren dansen. Het kan een verrijking zijn om beide rollen in jezelf te ervaren,
Omdat de dans direct uit je lichaam komt raakt leren van tango aan diepere levensthema’s en verlangens in iedereen. Franc raakt in zijn workshop essenties zoals bijvoorbeeld aanwezigheid en balans, verbinding en aarding, duidelijke intentie versus overgave, improvisatie en vrijheid, polariteit, muzikaliteit. Het nodigt uit tot rusten in jezelf, tot in beweging komen vanuit de puurheid van de prana energie.

Nieuwsbrief ontvangen?