Info aanvragen

Reisinformatie

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Adres
Le Moulin d’ Orsènnes
36190 Orsènnes
GPS coördinaat: N 46º 29.154 E 001º 42.712

reisinformatie Sadhaka

Auto

Beschik je zelf over een auto? Denk dan eens over de mogelijkheid om cursisten te laten meeliften. Samen reizen met de auto is 2 x zo gezellig, spaart het milieu en je reiskosten. Er zijn elk jaar veel cursisten die samen reizen naar Sadhaka.
Met het verzenden van het inschrijfformulier op de website krijg je de mogelijkheid een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken waarmee je op het Sadhaka-forum kunt inloggen. Op het forum op de website kun je op een veilige manier je lift aanbieden en zo contact leggen met medecursisten. Zij zullen je erg dankbaar zijn!

Aantal kilometers vanaf Utrecht: 785
Reisduur optimaal vanuit Utrecht: 7.50 uur
Aankomsttijd: tussen 16.00 en 18.00 uur.

Weginformatie: Op de gehele route staan ongeveer 7 flitspalen en regelmatig radarcontrole ed. in België en Frankrijk. In Frankrijk mag je 130 rijden op de snelweg, en 90 op de binnenwegen. Via de snelweg is de beste en snelste optie. De gedeeltes tussen Lille en Parijs en Parijs en Vierzon zijn tol.
Route: Breda – Antwerpen – Lille -. Ze proberen je bij Lille om de stad heen te leiden, maar dat is een omweg. Het is sneller en praktischer om de snelweg door Lille te nemen. Negeer daarom de eerste afslag naar Paris, maar neem de afslag Paris die daarna komt. Na Lille krijg je een stuk Péage (tolweg). Op de ring Parijs houd je alsmaar Bordeaux op de borden aan. Na Parijs kom je weer op een tolweg, de A 10. Volg Orleans. De A 10 gaat rond Orleans over op de A 20. Vervolg naar de richting Vierzon, hier stopt de tol. Vervolg de A 20 naar Châteauroux en Argenton-sur-Creuse. Neem dan de afrit 17 naar Argenton sur Creuse. Volg Argenton sur Creuse Centre. Rotonde rechts. Stoplichten bij Cafee de la Place linksaf. Je bent nu op de D 48 richting Badecon le Pin. Houd de D48 alsmaar aan (16 km.)  waarbij je Badecon-le-Pin, Pommiers en Frulon doorkruist. Bij de kruising -links naar cluis, rechts naar Orsennes- steek je rechtdoor over naar D48 richting Montchevrier. Je rijdt door gehuchtjes zoals Courtaillet. Na La Ganne neem de afslag rechts D72 richting Orsennes. Je vindt de paarkeerplaats van de molen na een kilometer in het dal aan de linkerkant. Parkeer je auto op de parkeerplaats. We onthalen je binnen met een verfrissend drankje! Je bent er!

Bus

Zoek gemakkelijk uit welke vorm van vervoer het meest voordelig is op www.omio.com.
Met de bus https://www.flixbus.nl/ is de goedkoopste reisoptie. Vanuit Nederland naar Parijs en van daar een stukje met de metro en dan met de trein verder naar Eguzon Chantome (1e keuze) of Argenton sur Creuse (2e keuze) .

Trein

Boek een treinticket naar station Argenton sur Creuse vanwaar we een ophaalservice bieden a € 25,00 p.p. per rit van 30 minuten naar de lokatie*. Een reguliere taxi van Argenton sur Creuse naar Le Moulin bedraagt ongeveer € 50,-.

Treintijden 2023

De aankomsttijden en vertrektijden vermeld in onze tabel zijn richtlijnen. Heb je een andere treinverbinding, probeer dan een ticket met aankomst voor 18.00 uur te boeken zodat je op tijd bent voor het avondprogramma (de kennismaking, introductie en het diner) dat om 19.00 uur aanvangt.

*Er geldt een 10 € toeslag op onze taxi service buiten de tijden in onderstaande tabel.

Heenreis op zondag

 Elke zondag in juli en augustus
 Vertrek  Rotterdam 8:58
 Aankomst  Argenton sur Creuse 15:42
 Totale reistijd   6:45 uur

Terugreis zaterdag 

 Vertrek Argenton sur Creuse 09.52 uur
 Aankomst  Rotterdam 17:02 uur
 Totale reistijd   7:10 uur

De prijs voor een enkele reis ligt tussen de € 65,- en € 165,-.

Treinticket reserveren

Je dient je treinticket op voorhand te reserveren. Dit kun je online doen via www.bahn.com/nl  of  www.sncf.com/en  . De treinreiswinkel en NS zijn iets duurder dan rechtstreeks je tickets zelf online boeken: De Thalys van Nederland (Amsterdam / Den Haag / Rotterdam) naar Parijs boek je gemakkelijk bij de Belgische spoorwegen en het laatste stuk vanaf Parijs met de Franse treinen vind je op deze website. Ervaring leert dat www.bahn.com het meest gebruiksvriendelijk is.

Hoe eerder je boekt hoe goedkoper in de regel je ticket. Maar soms heb je het geluk van een goedkope last-minute. De prijzen lopen zeer uiteen, afhankelijk van wanneer je boekt liggen de prijzen tussen de € 130,- tot € 320,- voor een retour.
Op de dag af exact 3 maanden vóór je reis (heen of terug) komen alle treintickets van die datum vrij. Dus 4 april komen de tickets vrij van 4 juli. Op die dag boeken reisorganisaties dus alle goedkope plaatsen op. Dit is voor jou dus ook hét moment om je ticket goedkoop te kunnen kopen!

 

Route
TGV vanuit Rotterdam of Den Haag  – soms overstap op Bruxelles – overstap in Parijs – van Gare du Nord in Parijs met de metro naar Station d’Austerlitz  – aankomst Eguzon. Kijk hieronder voor een toelichting op de overstap in Parijs.

Parijs op de heenweg
TIP: in het barrijtuig van de Thalys kan je al een metro-kaartje kopen (ook al voor de terugreis) zodat je niet in een eventuele lange rij hoeft te staan in Parijs. In Parijs stap je uit de TGV op het treinstation Gare du Nord. Vervolgens moet je met de metro naar Station Gare d’Austerlitz. Dit is de metrolijn 5 richting Place d’Italie. Volg op het treinstation de borden waar een M op staat met een rondje eromheen. Volg in het metrostation M 5 Place d’Italie. Bij de ingang van het metrostation staan kaartautomaten om een kaartje te kopen (je kunt kiezen voor Frans, Engels en Duits en betalen met je Europese pinpas, of met losgeld. De automaat geeft wisselgeld terug), en soms is er een loket open. Koop een enkeltje. In de metro zelf is boven de deuren te lezen waar de metro stopt. Stap uit bij Gare d’Austerlitz. Volg de borden trains of SNCF of gare, naar het treinstation van Gare d’Austerlitz .
Op station Gare d’Austerlitz zoek je de goede trein (er is een groot tijdsbord, waar je trein op komt te staan, met het treinnummer dat ook op je kaartje staat). Er is altijd genoeg overstaptijd ingecalculeerd om met de metro je trein op tijd te kunnen halen. Mocht je op het treinstation de metro niet kunnen vinden, vraag dan een bodygaurd of politie-agent. Die lopen er genoeg rond en ze wijzen je graag de weg.
(je cherche le metro cinq, Place d?Italie / le train direction Chateauroux, of fonetisch: zje zjersj le metro senk, plas dietalie / le trèn direktzjon sjatoroe).

Parijs op de terugweg
Op de terugreis stap je in Parijs uit de trein op het treinstation Gare d’Austerlitz. Vervolgens moet je met de metro naar Station Gare du Nord. Dit is de metrolijn 5 richting Bobigny. Volg op het treinstation de borden waar een M op staat met een rondje eromheen. Volg in het metrostation M 5 Bobigny. In de metro zelf is boven de deuren te lezen waar de metro stopt. Stap uit bij Gare du Nord.
Volg de borden naar het treinstation van Gare du Nord (aangegeven met trains of SNCF of gare). Op het treinstation zoek je de goede trein  (er is in de grote aankomsthal een groot tijdsbord, waar je trein op komt te staan, met het treinnummer/treintijd dat ook op je kaartje staat). Er is altijd genoeg overstaptijd ingecalculeerd om met de metro je trein op tijd te kunnen halen. Mocht je het niet kunnen vinden, vraag dan ‘je cherche le metro cinq, Bobigny / le train direction Bruxelles – Rotterdam’, of fonetisch: ‘zje sjersj le metro senk, Bobi jnie / le trèn direktzjon Brussèl Rotterdam’.

Mooi wat jullie hier hebben gerealiseerd. Veel liefde, zorg, visie, moed en werkkracht zie ik hier van jullie twee bijzonder creatieve, blije en warme mensen. Dank voor dit alles. Fijn dat er zulke plekken zijn!

Joanna

Foto’s van onze locatie in Frankrijk

Locatie foto Le Moulin, Frankrijk verranda
Locatie foto Le Moulin, Frankrijk zolderruimte
Le Moulin Frankrijk binnen foto
Locatie foto Le Moulin, Frankrijk binnenplaats recht
Locatie foto Le Moulin, Frankrijk picknicktafel
Locatie foto Le Moulin, Frankrijk zonsondergang
Locatie foto Le Moulin, Frankrijk binnenplaats
Nieuwsbrief ontvangen?