Info aanvragen

Tibetaanse Tantra massage cursus

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Tibetaanse Tantra massage cursus voor koppels

sadhaka-tantra-pranamassage2

Ervaar de kracht van prana

Tantra masseur Johan Raaimakers (Tantra-Atma) verzorgt een tantrische massage weekcursus speciaal voor (gelegenheids) koppels. Naast de “Tantra Prana Flow Massage” leer je ook andere soorten massage waaronder de “5 Elementen Massage” en de “Slow-Flow Massage”. Ervaar zelf de kracht van prana en hoe prana je in verbinding kan brengen met jezelf en de ander. Een verdiepende week waar je je grenzen gaat verkennen in een veilige setting gesteund met en door elkaar.

Prana en verbinding

De Tantra massage cursus wordt gegeven vanuit de visie van het Tibetaans Boeddhisme. De leidraad is altijd de Prana. Deze week leer je door verschillende massage technieken hoe je deze Prana kunt opwekken. Er komen aspecten voorbij van een aloude Sweda massage, Vedische massage, Kashmir massage, duo yoga en meditatieve massage. Al deze losse onderdelen komen uiteindelijk samen in een complete Tantrische massage sessie.

De cursus brengt je naast de technieken en kennis ook inzichten in jezelf, omdat door het doen en voelen tijdens het geven en ontvangen ook persoonlijke processen in gang kunnen worden gebracht…. Dat is ook de kracht van Prana.

sadhaka-tantra-pranamassage5

Ervaar Prana

Over de inhoud en de uitwerking van een Tantrische massage of lessen kan Tantra masseur Johan veel vertellen, maar beter is om het zelf te gaan ervaren. Heel belangrijk in de cursus zijn de vier pijlers waar de visie op rust, te weten: 1) vertrouwen 2) overgave 3) gelijkwaardigheid 4) doelloosheid. Deze vier pijlers staan stevig op een bed van Prana (levensenergie) waar het binnen de Tibetaanse Tantra allemaal om draait. Als Prana als hoogste energie aanwezig is in ons lichaam zal deze ook leidend zijn. Omdat Prana een neutrale energie is kunnen we dat ook als dusdanig ervaren. De massagelessen hebben een duurzame uitwerking op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam en brengen de nodige rust en balans om alles wat we doen bewuster te ervaren.

Programma

De lessen bouwen op naar het geven van een complete Tantra massage sessie. Je leert wat Prana is, hoe we het opwekken, hoe het voelt en waarom Prana zo belangrijk is. Dit wordt gedaan in tweetallen waarbij je steeds wisselt tussen ontvangen en geven. Johan doet de massage en de technieken stap voor stap voor met zijn assistente. Daarna ga je zelf aan de slag waarbij je steeds begeleid wordt en mee kunt kijken. Aan het begin van elke les zal er in de meeste gevallen een actieve of passieve meditatie, dans- of yoga oefening zijn. Zij brengen meer bewustzijn, die nodig is voor een diepere ervaring.

Dagindeling

10.00 – 12.30 Tantra massage cursus (5 ochtenden)

15.00 – 17.30 Tantra massage cursus ( 5 middagen)

21.00 – 22.00 uur avondactiviteit (optioneel)

sadhaka-tantra-pranamassage9

Programma

Aankomstdag: v.a. 16.00 – 19.00 uur aankomst, settelen, diner, introductie en informatie, het Sadhaka namenspel en lekker chillen.

Dag 1 –
Ochtend: Dans, beweging, landen in de ruimte, kennismaking, introductie en hoofdmassage.
Middag: Bovenkant rugzijde massage geven en ontvangen.
Dag 2 –
Ochtend: Bovenkant rugzijde herhalen en onderrug geven en ontvangen.
Middag: Mengen van energieën en voorzijde lichaam geven en ontvangen.
Dag 3 –
Ochtend: Schoudermassage bovenrug, openen van de vleugels, geven en ontvangen.
Middag: Voorkant lichaam en vuur energie van de benen, geven en ontvangen.
Dag 4
Ochtend: De mannen ontvangen een 5 elementen massage van de vrouwen.
Middag: De vrouwen ontvangen een 5 elementen massage van de mannen.
Dag 5
Ochtend: De vrouwen ontvangen een totale Prana Flow massage van de mannen.
Middag: De mannen ontvangen een totale Prana Flow massage van de vrouwen.
Vertrekdag: Ontbijt, afscheid en vertrek tot 10 uur, of blijf nog een week!

Bekwaamheid

De cursus gaat niet gepaard met certificaten of diploma’s van bekwaamheid. Tussen het oude Oosten en het Westen zitten wat verschillen in de vormen van lessen, zeker als het gaat om spirituele lessen. Een diploma of certificaat kan iets suggereren wat misschien diep van binnen nog niet begrepen wordt. Als het diep van binnen wel begrepen is, begrijpen we ook dat een diploma of certificaat fictie is. Belangrijker in spirituele groei is kennis, ervaring en intuïtie en dit in gelijke mate, als een driehoek waarvan de vlakken een gelijke afmeting hebben. Met een overdosis aan boekenkennis of door elke week naar Satsangs te gaan of theoretische lessen te volgen kom je er niet. Door alleen maar massage technieken te leren, of een keer in de week yoga of meditatie te beoefenen kom je er ook niet. En door alleen maar op je intuïtie af te gaan loop je op den duur ook vast. Alle drie zijn wel heel belangrijk maar dan ook in gelijke mate, zodat kennis, ervaring/oefening en intuïtie elkaar juist versterken tot een helder weten. En dat is juist wat we gaan doen: elkaar versterken en ondersteunen in het mooie pad van Tantra.

Omhulling, zachte en stevige uitwisseling, creatief je lichaam gebruikend om dóór de buitenkant heen te komen en heel liefdevol onvoorwaardelijk op dat moment in die situatie contact te maken op alle energie niveaus

Frank

Voor wie is de cursus?

De cursus is bedoeld voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. Je kunt je aanmelden als stel of gelegenheidskoppel.

Wil je graag een massageweek beleven maar ken je niemand om dit mee samen te doen? Klik dan hier voor de speciale massageweek waar je je individueel voor kunt aanmelden.

Je kunt in de Tibetaanse Tantra Massage week kiezen om met je partner de week te masseren of om wellicht eens te veranderen van (oefen) partner. De ervaring heeft geleerd dat de lessen voor eenieder een duurzame uitwerking heeft en als zeer waardevol wordt ervaren. Tantra is een individueel pad wat in contact met een ander extra wordt gespiegeld of versterkt. 1+1=3. De Tibetaanse Tantra leert je de gelijkwaardigheid tot de ander te zien, en stelt vragen als hoe kan jij ontvangen en of geven, ben jij een volger of juist een initiatiefnemer, neem je de verantwoordelijkheid in een aanraking of laat jij een ander al snel over je grenzen gaan waardoor je de energie vastzet? Allemaal onderwerpen die in een veilige setting aan bod kunnen komen.

Wat je moet weten

Bij Tantra massage zijn zowel de gever als de ontvanger beiden naakt. Dit is een vrij normale gang van zaken binnen de Tantra massages. Het is echter geen vereiste en ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar grenzen en om respectvol te zijn naar de grenzen van een ander. Als naakt zijn voor jou een ‘no go’ is, is het wellicht beter om eerst deze angst te overwinnen.

Matrassen en overtrekken zijn aanwezig op de mooie sfeervolle zolder van de Sadhaka barn. Wat je mee moet nemen is voldoende van je favoriete massage olie in een handig klein flesje, grote en kleine handdoeken en een fleecedeken of andere deken. Bij de cursus is ook een digitaal cursusboek inbegrepen, wat je vooraf thuis krijgt toegestuurd. Ben je enthousiast geworden en wil je je nu alvast inlezen in de visie en voordelen van het Tibetaans Boeddhisme en de massage, dan kun je via Johans website www.tantra-atma.nl het gratis e-boek downloaden “Wat Tantra voor mij kan betekenen”.

sadhaka-tantra-pranamassage10

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

“Omhulling, zachte en stevige uitwisseling, creatief je lichaam gebruikend om dóór de buitenkant heen te komen en heel liefdevol onvoorwaardelijk op dat moment in die situatie contact te maken op alle energie niveaus” (Frank)

We stepped quite innocent, starting from a feeling that we wanted to learn some Trantic massage techniques. What I experienced this week was far more than I ever had expected. So much abundant love, I even didn’t know that it existed , nor that I would have considered it’s impact on me, on us, on the family, on Amsterdam, on even the Universe I suppose. So I thank you Johan from the bottom of my heart for everything you shared, the absolute save environment you created and all your love towards everyone around us. (Heleen)

I Thank Johan and Francis for the beautiful week and the bondage you designed between all of us, going with the flow of the moment and creating a perfect balance between learning, fun and checking boundaries… (Steven)

Johans Tibetan Tantra massage course is magic in all aspects, it’s highly informative but also from the heart and goes as it should be in Tantrical way, with the flow and without a strict program. You are creative and a king in bonding the group. You create a safe environment for everyone to find their own boundaries and possibilities. It felt very upright, it felt warm and loving, it felt living and vibrant. (Frank)

Ik vond de massagecursus in Frankrijk echt fantastisch. Ik ben heel praktisch ingesteld dus ik vond het heerlijk dat we gelijk aan de slag gingen. De oefensessies brachten me al snel in mijn lichaam. De groep groeide langzaam uit tot een warme plek waar we met een lach en een traan samen konden zijn. Verblijven op centrum Sadhaka maakte het helemaal áf, een ideale combinatie zou ik zeggen. Al met al bracht de cursus me veel dingen: ontspanning en stroming in mijn lichaam, verbinding met mijn partner en de andere mensen en mooie handvatten om ook het geven van massages in mijn individuele sessies (weer) meer aandacht te gaan geven. (Wendy Doeleman)

Foto’s van de training

Tibetaanse Tantra massage cursus
Foto's Tibetaanse Massage Cursus
Foto's Tibetaanse Massage Cursus
Foto's Tibetaanse Massage Cursus
Le Moulin, een plek om te Zijnnnnn
Foto's Tibetaanse Massage Cursus
Foto's Tibetaanse Massage Cursus
sadhaka-tantra-pranamassage

Deel deze cursus:

Nieuwsbrief ontvangen?