Info aanvragen

Jacqueline Schellingerhout

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Jacqueline Schellingerhout – begeleider lichaamswerk en creativiteit

Na een studie Theoretische Psychologie in Leiden, rondde ik de opleiding Autonome Beeldende Kunst aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam af. Later volgde ik de 1-jarige opleiding Media en Grafisch Ontwerp in Amsterdam.

Op de academie werkte ik vooral met fotografie. Na mijn afstuderen werkte ik als fotograaf, ontwerper, toegepast kunstenaar en als begeleider van creatieve cursussen en workshops bij SKVR in Rotterdam, bij Buitenkunst in Drenthe en bij l’Huys Preau in Frankrijk. Ook heb ik een aantal jaar gewerkt als marketing communicatie medewerker.

In 2008 kwam ik in aanraking met het boek The Artist Way van Julia Cameron. Met het volgen van deze methode leer je creatieve blokkades opheffen, af te stemmen op de creatieve bron en te werken vanuit creativiteit. Voor mij betekende dit dat ik weer ben gaan schilderen en tekenen, iets wat ik als kind en puber ook automatisch veel deed. Daarnaast ben ik gaan tango dansen.

Later ben ik ook geïnspireerd geraakt door het boek Big Magic, Creative Living Beyond Fear, van Elisabeth Gilbert.

In mijn eigen beeldende werk, maak ik gebruik van (emotioneel) lichaamswerk en creëren vanuit intuïtie. Ik werk vooral 2-dimensionaal; ik teken en schilder, veelal vrouwelijke portretten. Het werk laat vaak het moment van innerlijke kracht, intuïtie en weten zien, wat er altijd is, ook in pijnlijke stukken.

Wat kan je van Jacqueline verwachten in de cursusweek Creativiteit en Lichaamswerk?

Jouw innerlijke groei en je intuïtieve creatieve expressie zijn nauw met elkaar verbonden. Als je je handen laat spreken, weet je lichaam wat het wil doen en komen jouw innerlijke beelden tevoorschijn. Een magisch proces waarbinnen je bewustzijn kan groeien.

Eigenlijk ga je een liefdesrelatie aan met je innerlijke zelf, met het materiaal waar je mee werkt en met de beelden die ontstaan. Steeds weer luisteren, voelen, innerlijk ervaren, toestaan en soms wachten tot de volgende stap zich aandient. Wat is het volgende dat wil ontstaan? Wat wil je lichaam? Waar heb je zin in? Je leert steeds beter wat jou werk is, wat je materiaal is en wat de thema’s zijn die jou bezighouden.

In dit proces begeleid ik je vanuit aanwezig zijn. Ik breng je in contact met je innerlijke wereld en ondersteun je en kijk met je mee tijdens het maken van jouw eigen werk. Ik geloof in jouw eigen wijsheid en in dat je zelf het beste weet wat je wilt doen en wat nodig is. Ik ben aanwezig op momenten dat jij wilt sparren, samen wilt kijken – ook als het spannend of lastig is – of als je vragen hebt.

Een prachtige locatie met natuur zijn een grote meerwaarde in dit proces. Door afstand te nemen van je eigen omgeving en door de ruimte, steun en schoonheid te ervaren van de plek, kan je nog beter bij jezelf komen en de energie om je heen voelen.

Ook is het werken in een groep een meerwaarde. Er ontstaat een veld waarin je bedding vindt en ook je medecursisten hebben vaak mooie reflecties op jou en op je werk. Daar is ook alle ruimte voor in de cursus.

Nieuwsbrief ontvangen?