Info aanvragen

Tantra

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)
Tantra

Wat kan Tantra voor jou betekenen?

Tantra is een weg van bewustwording. Het geeft je de kans om jezelf volledig te leren kennen. Zonder enige restrictie, vooroordeel of concept. Doordat er geen taboes zijn in Tantra, kan je alles onderzoeken. Elke emotie, elk verlangen, elke angst is welkom. Alles mag onderzocht worden. Er zijn geen beperkingen meer, buiten die die je jezelf nog oplegt. Dit vergt respect en volwassenheid. Om de diepste geheimen in jezelf onder ogen te kunnen zien, is moed nodig. Daarom geeft Tantra je ook de hulpmiddelen om je te versterken. Verder geeft Tantra je de mogelijkheid je hart-energie te ontwikkelen zodat je onvoorwaardelijk van jezelf kan houden. Dit heeft o.a. tot gevolg dat je ook meer kan open staan voor anderen en vooral voor diegenen die je nauw aan het hart liggen.

Een verrassing, iedere dag opnieuw grenzen verleggen en ontdekken. Mensen op zijn mooist. Weer open durven zijn!

-Maria-

Een tantrika is iemand die…

  • de nieuwsgierigheid heeft van een kind en het enthousiasme van een puber;
  • passioneel van het leven houdt als een verantwoordelijke volwassene;
  • vrij is als een verlichte geest en gelukkig als een wijze.

En verder is een tantrika iemand die aanwezig is; aanwezig bij zichzelf, bij de ander, bij wat er gebeurt… met een open hart.
Hij/zij is alert over alles wat het leven biedt en is er passioneel mee verbonden.
Elke situatie brengt een mogelijkheid met zich mee om je verder te ontplooien, je te geven, je te laten verwonderen over de rijkdom van het leven.

Foto's Cursus Tantra Sadhaka

Een zuiver begrip van Tantra

Eerst even een groot misverstand uit de weg ruimen dat Tantra in eerste instantie alleen maar over seks, erotiek, massage en relaties zou gaan. In Tantra is het correct dat seksuele energie gezien wordt als een primaire levensenergie.
Tantra maakt echter door middel van diverse intense meditaties en krachtige technieken deze basisenergie groter om het vervolgens te transformeren naar hogere, verfijnde vormen van energie.
Lichaam en geest komen meer in harmonie waardoor je gezonder, krachtiger en stralender wordt. Tantra beoogt uiteindelijk dat je steeds meer vrij wordt, los van allerlei denk constructies, verlangens en ook persoonlijke (seksuele) issues.

Tantra leert je om alle beperkingen op te geven (bijvoorbeeld de identiteit als een man of een vrouw, ras of geografische locatie) en jezelf te ervaren als een geheel, in volmaakte eenheid.
Het belicht het leven vanuit een holistisch perspectief, de wereld en mensen om zich heen als verlengstukken van zichzelf. De Tantrika wil het leven ervaren in de ruimste zin van het woord. Het negeert daarom ook seksualiteit niet. Het Tantrisme ziet seksualiteit juist als een effectief middel om grote hoeveelheden energie op te wekken. Tantra yoga leert je je seksualiteit te verbeteren door te streven naar onvoorwaardelijke liefde en eenheid. De meeste grote religies negeren of onderdrukken seksualiteit. Deze onderdrukte seksualiteit kunnen afwijkingen in het leven (zie Sigmund Freud) veroorzaken.

In tegenstelling tot de meeste andere mystieke wegen, probeert Tantra niet om het ego te onderdrukken, te controleren of te vernietigen. Tantra zorgt juist heel goed voor het ego, zodat het geen angst meer hoeft te hebben of te leven in frustratie. Zodoende zal het ego, beetje bij beetje, inslapen en komt onze ware natuur, het goddelijke in ons, naar boven.
Telkens als we een glimp opvangen van onze ware aard, koesteren we dat moment en, indien mogelijk, laten we het uitbreiden zover we kunnen.

Veel cursisten komen naar Tantra om technieken te leren om hun seksleven te verbeteren. Seks te bedrijven vanuit een erotische of sensueel getinte mind is goed om helemaal te kennen, het helemaal tot in de kern te doorgronden. Dit kun je zien als een springplank naar verder spiritueel groeien waarbij we de partner niet meer zien als een seks- of lustobject. Seksualiteit is dan niet een fysieke handeling vanuit een verlangen van het ego zoekend naar zinbevrediging. Aanrakingen zijn zuiver vanuit een spiritueel hart. Een verbinding via de ander met het Goddelijke gaat volledig voorbij aan de liefde via het hart en de emoties. Er vindt een intieme verbinding plaats die alle voorstellingen van de mind achter zich laat. Er is echte verbinding op het hoogste niveau, een Goddelijke eenwording in het vrijen, een orgastisch kosmische eenwording, MahaMudra.

De moeilijkste taak van een tantrika bestaat erin zijn/haar geloofsovertuigingen en concepten te onderkennen en… deze los te laten. Enkel door het leven puur tegemoet te treden kan de waarheid ontdekt worden.

Tantra in beeld

Tantra groepsfoto binnen
Tantra header foto Sadhaka
Tantra foto1 Sadhaka
Tantra rond liggend persoon
Le Moulin, een plek om te Zijnnnnn
Foto's Cursus Shibari
Nieuwsbrief ontvangen?