Info aanvragen

Chandra Patricia Benjamins

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)
Patricia Chandra Benjamins

In iedereen schuilt een kunstenaar

Scheppen is als een spannende ontdekkingstocht, die met verschillende materialen en technieken tot uitdrukking kan worden gebracht.

In 2000 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen als beelden docent, vakgebied schilderen. Sindsdien heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van beeldhouwen, glas-in-lood en mozaïek. Ik ben werkzaam geweest als rondleider, educatief medewerker, docent beeldende vakken en heb cursussen en lezingen verzorgd in kunstgeschiedenis en diverse kunstdisciplines. Sinds 2005 verzorg ik elke zomer in Frankrijk met veel plezier en overgave Kunstweken in verschillende kunstdisciplines (schilderen, beeldhouwen, boetseren, mozaïek, glas-in-lood en sieraden maken). In de wintermaanden reis ik graag en werk ik in mijn atelier aan beeldend werk.
Vanuit mijn kunstenaars- en beeldend docentschap begeleid ik je graag om de stroom ideeën die onder de franse zon als vanzelf opborrelt om te zetten in een eigen expressie en beeldentaal.

Graag tot ziens!

Chandra

Initiator van Sadhaka, en een enthousiast beeldend docent en kunstenaar

Patricia aan het werk

Zie een schilderij van Patricia groeien van wit doek tot eindresultaat in het volgende filmpje.

Een cursist vertelt over Patricia

In de zomer van 2015 ging ik, na een heerlijke en productieve Kunstweek bij Sadhaka, naar huis met een super voldaan gevoel en een paar landschappen waar ik echt tevreden over was. De sfeer in de groep was fijn, het atelier en de middelen waren ruim en veel. De begeleiding van Patricia en haar assistente Gaby was bijzonder stimulerend.
Patricia heeft zelf veel ervaring in de beeldende kunst, zowel in het platte vlak als met ruimtelijk werk. Vanuit haar vakkennis en haar beeldend inzicht kan zij een groot aantal technieken overbrengen, en kan zij vooral mensen heel goed helpen hun ideeën uit te werken en vorm te geven. Ze observeert wat je doet, geeft haar observaties helder weer en geeft vervolgens suggesties voor hoe het verder zou kunnen gaan. Zij is iemand die op het juiste moment de goede aanwijzing geeft en voelt dan precies aan wat iemand kan bevatten en nodig heeft om net even boven zichzelf uit te kunnen stijgen.
Haar warming-ups bij de dagopening zijn speels, verfrissend, doorbreken de vast geroeste denkkaders en zijn verbindend voor de groep. Verder is er een optimale vrijheid voor een ieder om in de beeldende wereld zijn hart te volgen. Het leren onder Patricia’s leiding is een heilzaam groeien.
Dik van der Kaaden – gitaarleraar

Nieuwsbrief ontvangen?