Info aanvragen

Susanne Quartel

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Met expertise in bewustwording, zelfverwerkelijking, sjamanisme en tantra/heilige seksualiteit werk ik in mijn praktijk in Arnhem. Ik werk therapeutisch, energetisch, intuïtief en vooral in het moment. Ik geloof heilig in de kracht van eenvoud en mijn werkwijze is dan ook afgestemd, doelgericht en no-nonsense.

Naast de opleiding Maatschappelijk werk & Dienstverlening en de opleiding Holistisch Energetisch Therapeut heb ik (en volg ik nog steeds) allerlei trainingen, cursussen gevolgd in NL en in het buitenland. Ongeveer 5 jaar geleden ben ik gestopt met mijn reguliere baan binnen de Jeugdbescherming Gelderland om mij volledige te richten op mijn sjamanistische en tantrische pad. De meer dan 12 jaar ervaring in de Jeugdzorg, aangevuld met mijn eigen levenservaringen en vele reizen hebben mij gevormd tot een geaarde, no-nonsense en deskundig therapeut en teacher.

Tantra is voor mij streven naar perfecte balans, het ontwaken van de individuele bewustzijn. In 2011 kwam ik voor het eerst in aanraking met tantra in een sjamanistische reis. Ik was meteen positief getriggerd en proactief wat ik ben begonnen aan mijn tantrische reis. Inmiddels 11 jaar later ben ik geïnspireerd en opgeleid door verschillende tantra teachers in het buitenland. En ik denk dat ik er prima in ben geslaagd om deze zeer oude tantrische teachings om te zetten naar meer westerse teachings zoals tantrische leefwijze, tantra yoga en heilige seksualiteit.

Zomer 2022 zal zij wekelijks bij Sadhaka vrouwensessies geven (pelvic release en yoni massage). Samen met Johan Raaimakers verzorgt zij de retreat “Het wiel van de heilige seksualiteit”. Als facilitaitor maakt zij onderdeel uit van het docententeam tijdens het Sadhaka Tantra Festival.

Art of Touch Festival 31 juli – 7 augustus 2022

Aanraken, aangeraakt en geraakt worden, dat is de essentie van mijn helende workshops. In een veilige setting neemt ik jullie mee op een tantrische massagereis waarin je helemaal kunt ontspannen, in overgave en vertrouwen. We werken in de flow van Prana om het goddelijke te ervaren.

Tijdens mijn workshops wordt het gehele lichaam gemasseerd ( afhankelijk van de dag incl. yoni en lingam) en worden marmapunten (drukpunten vergelijkbaar met de acupunctuurpunten) gestimuleerd. De verschillende tantra massages die ik geef werken daardoor op het hele energiesysteem. Het doel is de energie wakker en los te maken, zodat de energie (Prana) weer volledig kan doorstromen. De massage activeert het zelfhelend vermogen en de energie die loskomt werkt als katalysator om afvalstoffen, trauma’s en blokkades los te laten. Jouw lichaam weet als vanzelf wat het moet doen om terug te keren naar die originele staat. Technieken die ik gebruik zijn uit de klassieke oosterse massage en de stevige deep tissue-massage. Dit combineren we met vloeiende en ritmische flow-bewegingen vanuit ayurvedische- en tantrische leer. Tevens maak ik gebruik van energiewerk, energetische healing, pulsing en rocking.

Terug in je lichaam

Het is mijn missie om je weer volledig in je lichaam te laten komen zodat je kunt ervaren wat er in het moment gevoeld mag worden, met de wetenschap dat alle ervaringen opgeslagen zijn in al je weefsels.

Tantramassage is een energetische geneeswijze waarbij ook seksuele energie aandacht krijgt. Seksuele energie in deze therapeutische vorm kan je transformeren omdat het de enorme kracht heeft om op alle lagen van je systeem te komen. Ik gebruik deze energie om mijn holistische benadering vorm te geven.

Een tantramassage is kwetsbaar, daarom ben ik voorzichtig en zorgvuldig in het lesgeven. Via tantra help ik je om jouw aandacht naar binnen te richten en het goddelijke in jezelf te vinden. Ik nodig je uit om de krampachtigheid waarmee we onze seksuele energie en levensenergie onder controle houden los te laten. En in plaats daarvan te doorvoelen, te ontmoeten, te herkennen en te omarmen.

Mijn aandacht zal veelal zijn op de veiligheid in de groep want zonder veiligheid geen contact, zonder contact geen intimiteit, zonder intimiteit geen liefde, zonder liefde geen seksualiteit en zonder liefde en seksualiteit…geen levenslust.

De verschillende thema’s in de workshops tijdens het Art of Touch Festival kunnen zijn:

  • Bekken massage, aanraking yoni & lingam
  • Healing Yoni & Lingam massage
  • Tantra massage
  • Cosmic massage (incl yoni & lingam) pleasure
  • Sjamanistische elementen massage (lucht, water, vuur en aarde)
Nieuwsbrief ontvangen?