Tessa Schiebroek, yoga docent, met specialisatie Hatha & Pranayama, Astanga, Chakra Yoga – Reiswinkeltje ‘MadebyTes’.

Een toegewijd Yogi, krachtige vrouw, levendig en vol passie. Tessa geniet volop van het leven met dankbaarheid voor elk onderdeel; voor de yogastudio's waar ze mee samenwerkt (Delight Yoga Amsterdam, Yoga Abcoude, Centrum Heartful), de Yurt-gemeenschap in de idyllische Nederlandse natuur waar ze samen met haar partner Tonko een heerlijk leven leidt, maar natuurlijk ook de mogelijkheid om deel uit te maken van Sadaka Yoga Festival! Waar Tonko & Tess je in 6 workshops meenemen op een reis door de Chakra's. Waar we vertrekken vanuit de basis en zo langzaam omhoog reizen om ons licht van binnenuit te laten stralen, de wijde wereld in. Met liefde creeren Tonko & Tess de veilige ruimte die nodig is voor jou om diep te kunnen zinken in jezelf. Een zachte bedding die nodig is om te kunnen zien en voelen welke les er geleerd mag worden. Een veilige ruimte voor transformatie. Voel je verwonerd, voel je thuis, en voel je welkom deel te nemen!

In haar yogalessen gebruikt ze het lichaam en de adem om het oude los te laten, en ruimte te maken voor het nieuwe. Ze volgt de leer van verschillende masters en volgt haar geliefde docenten Satya en Sahaj op de voet, om geprikkelt te blijven, en de leer zo puur mogelijk door te kunnen geven. Het is Tessa’s missie om anderen te begeleiden in hun eigen zoektocht naar het leven zelf.

In de afgelopen jaren is Tessa verschillende keren naar India gereist, woonde in ashrams, begon haar eerste 250-uurs Astanga Teacher-training bij Delight Yoga Amsterdam, reisde de wereld rond en begon de kennis die ze zelf had opgedaan door te geven door middel van yogalessen. Het begon met lesgeven aan vrienden, familie en de vrijwilligers met wie ze samenwerkte. Later werkte ze in een Yoga Retreat Center in Portugal en al twee eerdere zomers bij Sadhaka. Bij Sadhaka heeft ze voor het eerst Tantra Yoga ervaren. Het voelde als thuiskomen doordat Tantra een prachtige ruimte biedt om via anderen met jezelf in contact te komen. Later volgde Tessa nog een Hatha Yoga Teacher Training bij Miluse van Kant, om haar Yoga pad te verdiepen. En een tijdje na haar afstuderen begon ze de Advanced Studies 350-uurs bij Delight Yoga Amsterdam bij haar geliefde leraren Satya and Sahaj. ‘Verbinden en delen zijn de praaltjes van het leven.’ Daarom co-creëert ze samen met Tonko Chakra, Yoga, meditatie en natuurwandeling om het licht zo veel mogelijk over de wereld te verspreiden. Om Yoga te doorleven. Dat is haar pad waar ze geluk vindt. Maar dit is ook de plek waar ze haar donkere kanten onder ogen ziet, waar ze de leegte, de eenzaamheid ervaart en dingen over zichzelf ontdekt die minder mooi zijn. Maar ook deze delen maken wie ze is. "Donker en licht, Yin en Yang, Shiva en Shakti, alles wat ik ben". Yoga biedt haar die veilige ruimte om alles te kunnen trotseren! Haar lessen zijn geïnspireerd door het leven. Ze integreert vaak thema's die van toepassing zijn op het dagelijks leven. Wees welkom in de hartverwarmende lessen of workshops om elkaar te leren kennen en te inspireren.

Als je vragen hebt over het programma dat Tonko & Tess voor je voorbereiden, of iets dat je fijn vindt om te delen, neem gerust contact op via madebytes@gmail.com

www.madebytes.webnode.nl/
www.facebook.com/madebytes

 Namasté.

 

Tonko de Wind, Triggerpoint therapist (also Body de-armouring), Chakra expert, Levensvraag-begleider.Tonko de Wind is geboren als een waar levensgenieter. Met een liefdevol en altijd wel willend karakter. Samen met Tessa heeft hij een leven opgebouwd op een idyllisch plekje midden in de natuur waar ze het leven versimpelen. Terug naar de basis. Hij vindt het belangrijk om onderdeel te zijn van de natuur. Hieruit ontstaat zijn missie om mensen terug te brengen naar hun ware plek binnen het geheel. Om terug te komen bij de essentie.
Door het snelle leven dat velen hebben en de drukke agenda die altijd vol geplant is, is het heel makkelijk de connectie met dàt wat alles verbindt kwijt te raken. We zijn de verbinding met de lijdende stroom van het leven vergeten, maar zeker niet verloren. Om dit te herinneren zijn er vele stappen nodig. Om deze te maken is het van belang de connectie met het lichaam en de werking er van te begrijpen. Door oefeningen aan te bieden zoals Yoga, Body-dearmouring, en ademoefeningen helpt Tonko je het voertuig dat ons lichaam heet, en het leven er omheen, beter te begrijpen. Daarbij brengt hij de mens uit de stad naar de natuur. Eerst naar de basis. Geen moeilijke technieken maar juist versimpelen, om terug thuis te komen.
Veel van zijn kennis heeft hij opgedaan tijdens vele jaren reizend over de wereld, waar hij in de leer ging bij verschillende tribes in de Amazone, Afrika, Azie, Australie. Maar ook tijdens zijn leer dicht bij zijn eigen Europese roots.
Met een achtergrond in de zorg heeft Tonko zich op verschillende vlakken ontwikkeld. Ondermeer door het werk met jongeren op straat, palliatieve zorg en de zorg voor mensen met niet aangeboren hersenletsel ontdekte hij hoe belangrijk het is om je bewust te zijn van het moment, en te leven vanuit compassie. Daarnaast begeleid hij mensen met het doorbreken van hun diepste patronen met triggerpoint therapie (ook wel Body-dearmouring) en begeleid hij samen met een team ceremoies waar hij met het medicijn Rapeh werkt. Samen met zijn levens partner Tessa timmert hij hard aan de weg om een retreat neer te zetten vanuit waar zij hun missie vol toewijding kunnen uitdragen.
Samen met Tessa geeft Tonko op het Yoga Festival een serie van 6 workshops waarbij ze je op een bewustwoordings reis nemen door de Chakras. Ze werken ondermeer met verschillende medicijnen uit het Amazone gebied, Yoga, Pranayama, en sound therapy.

Een client vertelde over Tonko
During Psy-Fi you released me from old stocked energy and now I finally can live my life again fully and conscious. Also in daily life I reacted completely different towards stressful situations then I used to do one month ago. Now keep strong and joyful. It’s such a blessing and I’m still totally amazed! Thank you from the bottom of my heart.