tekst-yoga2015-1l

Deze cursus is uniek: een cursus waarin je zowel creatief bezig kunt zijn en yoga kunt beoefenen. Een combinatie waarin het één het ander aanvult en je via verschillende wegen helemaal tot jezelf komt! Iedere dag kun je deelnemen aan 4 lesblokken: voor het ontbijt wakker worden met de zonnegroet; in de ochtend een hatha yoga les; in de middag creatief aan de slag in het kunstatelier; de dag wordt afgesloten met een meditatief gong- en klankschaalconcert, of een muzikale of creatieve activiteit.


Creatief

Creëren is een prachtig proces van uitproberen en experimenteren, het vrijmaken van je creatieve stroom waarbij je jezelf op een nieuwe manier ontdekt. Het is inspannend, ontspannend en geeft veel energie... Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan kunstdisciplines en ze combineren en afwisselen, net wat bij je past: mozaïek, beeldhouwen, tekenen, schilderen, aquarelleren, glas-in-lood, linodruk, sieraden maken en boetseren.

tekst-atelier2015

Yoga

Vind jezelf dansend en lachend het leven vieren in Sadhaka's prachtige yoga ruimte. De hatha yogalessen gegeven door yogadocent Wim Molinello zijn verfrissend speels, pittig en humorvol. Ze zijn gericht op spirituele groei. Je wordt uitgenodigd je op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau te openen en verder te ontplooien. Hij haalt je uit je comfort zone, leert je zelf je grenzen te ervaren naar totale vrijheid en laat je thuiskomen in jezelf. 

Wim begint zijn yogalessen traditioneel met een Dharma talk. Ze gaan over alle aspecten van het leven, gezien in het licht van yoga. Wims talks zijn altijd uniek. Hij bereidt deze namelijk nooit voor maar laat de woorden komen zoals ze moeten komen, afgestemd op de mensen en de energie van dat moment. Ze raken daarom altijd, soms in een plotseling persoonlijk inzicht, in bevestiging of weerstand.

tekst-yoga2015-3

Kom uit je hoofd in je hart en voel: dit ben ik

Bij de warming up met bewegingsexpressie op muziek kom je vrij in je lichaam en gaat de energie stromen (zoals Osho zei "Gooi alle gekte eruit ").

De Hatha yoga lessen zijn pittig en dynamisch. Je komt uit je hoofd weer in je lijf. Docent Wim leert je niet te kijken naar je buurman, of een leraar te volgen, maar te voelen. Leer luisteren naar je eigen lichaam en liefdevol zijn naar jezelf toe. Je bent zelf de creator van je eigen universum. Hij geeft je de regie terug over je lichaam, acties en reacties. Je wordt zelf verantwoordelijk voor je leven. Wat een stap! Wat een transformatie. Hoe waardevol!

Wim biedt een variatie aan Zen meditaties waarmee zijn lessen in rust worden afgesloten.

tekst-yoga2015-5tekst-yoga2015-2

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

De yoga en het beeldhouwen was een super combinatie, heel fijn. Een enorm bijzondere leerzame, creatieve, liefdevolle en gezellige week! Heleen

Ik vond hier totale rust en ontspanning! Het was hier prachtig om te verblijven in dit warme en liefdevolle complex. Ik heb veel bijgeleerd op beide vlakken zowel yoga als crea. Laura

Dit is zonder twijfel het mooiste geschenk dat ik ooit aan mezelf deed. Dank voor de talrijke tips, zowel in yoga/meditatie als in creatief. Ik neem ze mee en draag deze week in mijn hart. Delphine

Ik heb genoten van de creatieve en yogalessen, het eten, de medecursisten en de vrijwilligers. Jullie zijn geweldige hartelijke mensen en wat stralen jullie enthousiasme, passie en warmte uit. Fijn dat we met jullie mogen genieten van dit paradijselijk stukje Frankrijk. Cindy

Voor de eerste keer beeldhouwen en de fijne yoga hebben het een superweek gemaakt. Ook de locatie, het eten en alle fijne mensen maken dat ik altijd met een glimlach terug zal denken aan Sadhaka :) Hilde

Voor wie

Je hebt geen ervaring nodig op creatief- of yogagebied. Voor de yoga ben je in het bezit van een redelijke basisconditie en de wil om energie te stoppen in je spirituele groei. Je hoeft niet lenig te zijn, dat wordt je vanzelf.

tekst-kunst2014-2

Weekprogramma

Je arriveert in de loop van de namiddag, waar je wordt verwelkomd met een lichte avondmaaltijd en is er ruimte om in een ongedwongen sfeer met elkaar kennis te maken. '‘s Avonds vindt de introductie plaats van de cursus wat wordt afgesloten met een namenspel. De eerste cursusdag is er één van opstarten. Er worden instructies gegeven over de diverse kunstdisciplines en je krijgt je eerste yogales waar je de Suryanamaskar (zonnegroet) leert. Na de kennismakingsdag beginnen we dagelijks om 8.45 uur met de zonnegroet op de bergweide. Tot 10 uur is er stilte. De ochtend wordt zo een waardevol moment van de dag, om ontspannen wakker te worden en in alle rust bij jezelf te komen. De cursusgroep wordt in tweeën gesplitst. Groep 1 heeft de ochtend yoga en is de middag creatief. Groep 2 heeft 's middags yoga en is 's ochtends creatief bezig. Buiten de cursusuren kun je zelfstandig beeldend doorwerken. Met een Tibetaanse klankschaalmeditatie, zang rond het kampvuur en/of een creatieve activiteit worden de dagen beëindigd (klik om het avondprogramma en massage-aanbod en wellness-aanbod te bekijken). Je bent tot niets verplicht en vrij om activiteiten over te slaan. Halverwege de week is er een middag vrij voor eigen invulling. Aan het einde van de cursusweek is er 's avonds een gezamenlijke afsluiting met o.a. een expositie van het gemaakte beeldende werk en lekker swingen in de dojo. De volgende ochtend na het ontbijt vertrekt iedereen weer naar huis (of blijft nog een week).

 

Dagdeel

Creatief

Yoga

Voor het ontbijt 8.45 – 9.15 uur

-

Groep 1 en 2 zonnegroet

Ochtenddeel 10.00 – 12.30 uur

Groep 1 creatief onder begeleiding

Groep 2 yogales en meditatie

Middagdeel 14.30 – 17.00 uur

Groep 2 creatief onder begeleiding

Groep 1 yogales en meditatie

Avonddeel 21.00 – 22.00 uur

Groep 1 en 2 yoga ,creatieve muzikale groepsactiviteit en/of sauna

 

tekst-mozaiek4


Docenten

De Combiweek yoga en creatief wordt gegeven door yogadocent Wim Molinello en beeldend docent Patricia Benjamins.

Data

Zaterdag 28 juli - 4 augustus, zondag 12 - 19 augustus 2018


Prijzen

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 480,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 580,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 620,-
2 persoons kamer (stellen): € 685,-
1 persoons kamer: € 785,
Eigen tent*: € 580,-
Eigen caravan / camper*: € 605,-
1 of 2 persoons ingerichte tent*: € 625,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan*: € 685,-

*de 2e persoon in een tent/caravan ontvangt € 50,- kampeerplekkorting

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Excl. materiaalkosten creatief.

Benieuwd naar onze kortingen in 2018? Lees hier meer.

Kijk bij prijzen voor een overzicht van de creatieve materiaalkosten.

Voorbeelden

Klik hier voor een video impressie van een Combiweek bij Sadaka
Kijk in het foto-album om kunstwerken te bekijken die al in de creatieve cursussen gemaakt zijn!

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus.