TerugCOM_SIMPLECALENDAR_PRINTe-mail sturenvCal/iCal
Datums:
21.07 - 28.07.2018
Tijd:
16:00
Prijs vanaf:
€ 605,-
Locatie:
Le Moulin
Adres:
Moulin d'Orsenne, 36190 Orsenne, Frankrijk
Contactpersoon:
Patricia Benjamins,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Webpagina:
http://www.sadhaka.nl
Telefoon:
++33 (0)254 27 22 37

 

tekst-taichi2016-2 

Ten Chi Nin     Healing the Self      Defending the Self      Knowing the Self

Ervaar het lichtvoetige gevoel alsof je op wolken loopt, maar tegelijkertijd ook sterk met meer zelfverzekerdheid stevig in je eigen kracht. Kom los van de constante maalstroom van gedachten en emoties. Vanuit jouw meest ontspannen neutrale houding kom je bij een diep intuïtief weten en reageren. Door je intuïtie, ademhaling, timing en weerbaarheid te ontwikkelen weet je beter om te gaan met conflicten met anderen en jezelf. Tai chi Chaun en Martial Arts Master Chris Knibbe leert je met meditatieve bewegingen en verschillende zelfverdedigingstechnieken je aandacht naar het nu terug te brengen.

Wat is Tai Chi Chuan

Tai Chi Chuan, of Taijiquan zoals het eigenlijk heet, bestaat al honderden jaren en wordt nog altijd beoefend door een groot deel van de Chinese bevolking.
Oorspronkelijk als zeer effectieve zelfverdediging, is Tai Chi langzaam uitgegroeid als een methode om de gezondheid te verbeteren, een kalme geest te verkrijgen en een gezonder leven te leiden.

Bij Tai Chi Chuan oefen je een vaste serie bewegingen die achter elkaar worden uitgevoerd. Centraal hierbij staat dat je beweegt met een rechte rug, in totale ontspanning. Je beweegt langzaam, als een soort bewegende meditatie.
Dit wordt ook wel het ‘lopen van de vorm’ genoemd. Hoe vaker je de vorm oefent, hoe groter het effect. Tijdens deze cursus leer je niet alleen de vorm. Diverse oefeningen helpen je als een doorlopende meditatie om los te komen van de constante maalstroom van gedachten en emoties. Je leert in het heden te komen en te blijven. 
Tai Chi heeft een dusdanig positief effect op je fysieke en mentale gezondheid dat je na deze week op wolken loopt! Maar tegelijkertijd ook weer sterk en stevig in je eigen kracht komt te staan. Docent Chris Knibbe geeft je bij elke beweging een gedegen achtergrond, de toepassingen en effecten op je gezondheid zodat je precies weet en begrijpt wat je doet. De vorm van de traditionele Tai Chi komt zo voor je tot leven.

 

Martial Arts; De kunst van het overleven, de kunst van het leven

 

De Oosterse Krijgskunsten zijn honderden jaren oude methoden over het oorlog voeren, over het verdedigen van jezelf en je naasten. Vechten met de dood in de ogen gaf de strijders van het oude Japan een kijk op en een waardering van het leven, die ook nu nog zeer bruikbaar is. 

De vele vechtkunsten (aikido, iaido, kyudo, kendo, etc.) en vechtsporten (judo, karate-do, sumo, taekwondo, etc.) zijn vrij recente versies van de authentieke Krijgskunst.
Ninjutsu is een mystieke krijgskunst, waarin de kunst van het overleven tot in detail is uitgewerkt: aanvals- en verdedigingstechnieken met en zonder wapen, kruip- en sluiptechnieken, intuïtie-training, kennis van de natuur en meditatie.

Bij de vechtkunsten zijn de schoonheid en efficiëntie van de beweging belangrijk, het bereiken van een soort meditatieve staat. 
Bij de vechtsporten is de competitie belangrijk. Het overwinnen van de tegenstander met de meest efficiënte en effectieve technieken.

De Martial Arts cursus bij Sadhaka richt zich op de meest effectieve vorm van zelfverdedigingstechnieken afkomstig uit de oude Samurai-scholen en Ninja-scholen. Er wordt in de cursus wel met stokken en niet met zwaarden of wapens gewerkt, maar Chris zal wel laten zien hoe die vroeger werden ingezet. Via Martials Arts leer je om te gaan met conflicten met anderen en jezelf. Ze helpen je om sterker in je schoenen te staan, met meer zelfvertrouwen, controle en kracht.

tekst-martial-arts5b

Meditatief bewegen

In de middaglessen leer je niet alleen bruikbare vecht- en zelfverdedigingstechnieken, maar wordt ook gewerkt aan het verder ontwikkelen van je intuïtie, timing, bewustzijn, ademhaling, weerbaarheid en acceptatie.

Ten tijde van de ontwikkeling en perfectie van de Krijgskunsten was er een constante dreiging van oorlog en vetes. Er werd gevochten op leven en dood, met vlijmscherpe zwaarden, speren en stokken. De soldaten met rang (samurai) trainden zich niet alleen in het perfectioneren van de vechttechnieken, maar oefenden ook in meditatie. Ten tijde van strijd was het essentieel ‘het hoofd niet te verliezen’ en tevens niet te veel te hechten aan het leven zelf. Als paniek, angst of stress de overhand kreeg, was de strijd immers al bijna gestreden.

De essentie van de Martial Arts ligt in het vinden van de neutrale houding op zowel fysiek als mentaal niveau. Dit klinkt misschien wat vaag maar als je dit praktisch toegepast krijgt in de week zal het duidelijk worden! Vanuit deze positie ontstaat namelijk een intuïtief weten en reageren; je weet zonder erover na te denken wat de beste timing is, de beste positie ten opzichte van je tegenstander, kortom; hoe de situatie te controleren en de best mogelijke uitkomst te creëren.


Dagindeling

08.45 - 09.15 uur zonnegroet
10.00 - 12.30 uur Cursus Tai Chi Chuan
14.30 - 17.30 uur Cursus Martial Arts
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit
Er zijn in de week 6 lessen Tai Chi Chuan en 5 lessen Martial Arts.

tekst-taichi2016-1 tekst-martailarts1 

De ochtend

Een les begint met een warming-up om zowel het lichaam als de geest voor te bereiden en de focus naar het ‘nu’ te brengen. Alle meridianen in het lichaam worden gerekt en opgewarmd zodat de Qi (levensenergie) beter gaat stromen.
Vervolgens volgen er enkele Qi-Gong oefeningen. Dit zijn eenvoudige oefeningen die de nadruk leggen op het ontspannen van het lichaam en een juiste ademhaling.
Na de voorbereidende oefeningen gaan we verder met het oefenen van de vorm. Er worden ook partner-oefeningen gedaan om de vorm en zijn applicaties beter te begrijpen. Als de principes enigszins bekend zijn, gaan we ook oefenen om de Qi bij anderen te voelen en leer je de basis principes hoe je op deze manier je eigen energiesysteem en die van een ander kunt voelen! Ook zal de ademhaling en meditatie centraal staan tijdens de lessen.

Bij goed weer is het heerlijk om deze bewegingsvormen buiten te oefenen, en vinden de lessen plaats bij de rivier midden in het groen op het Sadhaka landgoed!

De middag

We starten elke les met een uitgebreide warming up, waarbij niet alleen de spieren worden gestrekt, maar ook werken aan roltechnieken en valbreken. Er is aandacht voor ademhalingsoefeningen en bewustzijnstraining. Daarna veel techniektraining, alleen of met partners. Het uitvoeren van de juiste technieken, met de juiste timing en intentie staan centraal. Soms oefenen we binnen in de dojo (trainingszaal), maar als het weer het toelaat is het ook heerlijk om lessen buiten te doen, om ook met de natuurelementen te werken. Er zal ook een nachttraining zijn. Elke dag is verschillend, met andere elementen en aandachtspunten, zodat elke beoefenaar, beginnner of gevorderde op zijn/haar interesse en blokkades wordt aangesproken en kan groeien.

Voor wie

De cursus Tai Chi Chuan en Martial Arts is voor iedereen, met een redelijke basis conditie.


Enkele reacties van deelnemers die de cursus Martial Arts hebben gevolgd

tekst-martial-arts4

Ik volgde eerder lessen in het buitenland. Ik was verbaasd over de details en verdieping die Chris in de lessen weet over te brengen. Erg indrukwekkend. Willem

Na de cursus voelde ik mij super-sterk, rustig en in balans. Saskia

Ik heb zeer genoten van de lessen en ik hoop dit in het vervolg nogmaals te kunnen doen. Chris is in staat mensen te bereiken en hun grenzen te verleggen. Het is niet altijd gemakkelijk mensen diepgang te leren, maar ik ben er zeker van dat het jou is gelukt. Marco  

Enkele reacties van deelnemers die de cursus Tai Chi Chuan hebben gevolgd

tekst-gastenboek2016-taichi

Ik had eigenlijk niet verwacht dat Tai Chi fysiek zwaar zou zijn…! Na de cursus voelde ik mij super-sterk, rustig en in balans. Ik probeer elke dag een stukje van de vorm te oefenen. Saskia

Wederom bedankt voor deze twee mooie weken. Ik was niet bekend met Tai Chi maar Chris en Michelle wisten het voor mij tot leven te wekken! Ze zijn een zeer inspirerend paar. Ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn. Wendy

Zonder veel verwachtingen kwam ik naar Frankrijk. Nu 7 dagen later voel ik me enorm verrijkt en ben ik overweldigd in positieve zin door jullie workshop. De combinatie die jullie leggen tussen Tai Chi, de chakraleer, vechtkunst, energiewerk is echt heel erg bijzonder en heeft mij veel geleerd. Niet alleen over die onderwerpen maar vooral ook over mezelf. Daarmee voelt dit echt als een groot cadeau dat ik van jullie heb gekregen. Bedankt! Grote waardering heb ik voor de wijze waarop jullie werken, vol passie en alle rust met de natuur, in contact met ons de cursisten. Jullie vullen elkaar goed aan. Een magisch duo. Richard

Chris en Michelle zijn een 'gouden duo'. Elkaar aanvullend en steeds een ander facet belichtend van de Tai chi waardoor er een prachtig geheel ontstaat. Heel veel toewijding, aandacht en betrokkenheid. Nooit is er stress om tot een eindresultaat te moeten komen. De Shiatsu en Pranic healing behandeling was heel bijzonder, voor het eerst heb ik echt mijn energetisch lichaam gevoeld!

tekst-Taichi3

Docenten

Chris Knibbe is docent in Oosterse Krijgskunsten, Taijiquan en Yoga en is Shiatsu therapeut en Pranic Healer. Samen met zijn partner Michelle Tarenskeen was hij eigenaar van Yoga Next door in Landsmeer: www.yoganextdoor.nl
Net terug van hun verblijf in India waar zij o.a. de lerarenopleiding Ten Chi Nin Taijiquan hebben gegeven, zullen zij hun kennis over het lichaam, de geest en de levensenergie delen met de cursisten in de Cursus Tai Chi Chuan (en Pranic Shiatsu Massage cursus)  bij Sadhaka.

Data

Zaterdag 21 - 28 juli 2018
Zie ook agenda


Prijzen

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 605,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 705,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 745.-
2 persoons kamer (stellen): € 810,-
1 persoons kamer: € 910,-
Eigen tent*: € 705,-
Eigen caravan / camper*: € 730,-
1 of 2 persoons ingerichte tent*: € 750,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan*: € 810,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. 

Benieuwd naar onze kortingen in 2018? Lees hier meer.


Video impressie

Klik hier voor een video impressie van de lokatie.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus.