TerugCOM_SIMPLECALENDAR_PRINTe-mail sturenvCal/iCal
Datums:
28.07 - 04.08.2018
Tijd:
16:00
Prijs vanaf:
€ 655,-
Locatie:
Le Moulin
Adres:
Moulin d'Orsenne, 36190 Orsenne, Frankrijk
Contactpersoon:
Patricia Benjamins,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Webpagina:
http://www.sadhaka.nl
Telefoon:
++33 (0)254 27 22 37

In verbinding zijn

Johan Raaimakers van Tantra-Atma Massages en Silvia Elisa van Natural Bliss verzorgen samen deze bijzondere weekcursus bij Sadhaka in Frankrijk. Knopen, geknoopt worden, masseren, ervaren, grenzen verkennen, playfull, dansen en mediteren zijn de ingrediënten wat samen met de mooie locatie, gezelligheid, een goed bed, lekker eten en drinken een onvergetelijk en duurzaam ervaring oplevert.

Tantra ofwel bevrijding/verruiming is gericht op geestelijke verruiming en emotionele bevrijding. In de Tantra ligt de nadruk op de ontwikkeling van menselijke sterkte en bewustzijn. Dit kan door middel van meditatie alsook door de directe confrontatie met moeilijke omstandigheden door het overwinnen van angsten en zwakheden. Shibari ofwel Kinbaku is een Japanse vorm van bondage waarbij je op een kunstzinnige en erotische manier wordt vastgebonden. Het binden zelf is een belangrijk onderdeel van het spel waar veel tijd aan wordt besteed in Shibari. Het binden is aan esthetische regels gebonden waarbij vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid belangrijke pijlers zijn.

Tantra & Shibari is dus de unieke combinatie van bevrijding door te binden en gebonden te worden. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is heel veel te ontdekken op het gebied van Shibari techniek en het spelen met polariteiten, in je kracht komen en de ander in de overgave leiden. Er zijn geen ingewikkelde knopen nodig om een diepe verbinding aan te gaan. De ontvanger zal dieper kunnen zakken als ze voelen dat je weet wat je doet. Beheersing van techniek, weten waar je zachter en waar je de touwen harder kan vastmaken of hoe je een lichaam goed kan leiden zorgt ervoor dat de ander in vertrouwen in een diepere ontspanning kan gaan.

Programma

Naast de techniek van het knopen en de Tantrische Prana Flow massage wordt er aandacht besteed aan het spel van overgave en leiden en hoe we ons lichaam en al onze zintuigen kunnen gebruiken. Daarnaast zullen we playfull integreren wat we leren. Maar ook dans en meditatie zullen onderdelen zijn van de Shibari experience.

De visie van Tantra & Shibari
Shibari is een Japanse bondage techniek die gecombineerd wordt met Tantra. De cursus is gericht op het ervaren van je grenzen zowel als gever als ontvanger. Een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvanger is daarin noodzakelijk. Een Tantrisch contact steunt op 4 essentiële pijlers: vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid. Als deze pijlers rusten op een stevig bed van Prana (levensenergie) dan kan je voorzichtig één pijler weghalen, in het geval van Shibari is dat de pijler gelijkwaardigheid. Door gebonden te worden ervaar je heel direct en bewust de inperking van je fysieke vrijheid. Gedaan in een veilige omgeving vanuit Prana geeft dit ruimte voor een bewust onderzoek naar je eigen grenzen. Grenzen worden opgezocht en verlegd om zodoende nog meer vrijheid te creëren in je eigen bestaan. Welke gevolgen heeft dat voor jou op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau? De Tantra & Shibari cursus biedt een veilige setting en de tools om dit onderzoek samen met een partner aan te gaan. Voor een onbevangen ervaring is het belangrijk dat er in je relatie al een mate van vertrouwen en overgave aanwezig is.

De filosofie achter de cursus Tantra & Shibari
Shibari is een aloude Japanse bondage techniek en is ontstaan in de tijd dat er meer gevangenen waren dan gevangenissen in Japan. Men bond de gevangenen dusdanig vast dat ontsnappen kansloos was. Deze wijze van bondage is later uitgegroeid tot een kunst waarbij de schoonheid van het knopen belangrijk was. Naast de kunstzinnige kant heeft Shibari ook een andere kwaliteit in zich, namelijk het verleggen van grenzen op een zachte en gecontroleerde manier. Door gebonden te worden maar ook door te binden kom je grenzen tegen op fysieke en/of emotionele gebieden. Shibari kan gaan van speels naar emotioneel bevrijdend, naar totale overgave en aanwezig zijn. Het is altijd anders en verrassend. Het kan gaan om pure passie, maar ook om emotionele ontlading. Alles mag er zijn, in een veilige en speelse setting.

  

Prana, de versmelting van Shiva en Parvati
De leidraad in Tantra voor alle handelingen in het moment is Prana -onze neutrale en vrije levensenergie- en de Prana zal dus ook de leidraad zijn van deze cursusweek. Door praktische technieken ondersteund met de theorie over de aard van Prana leer je om de mannelijke energie (Shiva) en de vrouwelijke energie (Parvati) op te wekken en te polariseren (te mengen) waarbij Prana energie ontstaat.

Dagindeling

08.45 - 09.15 uur zonnegroet (optioneel)
10.00 - 12.30 uur Tantra & Shibari experience  (6 ochtenden)
14.30 - 17.30 uur Tantra & Shibari experience ( 5 middagen)
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit (optioneel)


Voor wie is de cursus?

Een beetje theoretische basiskennis van Tantra en Shibari is een pre. Je hoeft niet al heel veel ervaring binnen de Tantra te hebben, maar wel een open houding t.a.v. naaktheid, speelsheid, overgave en spiritualiteit.
Je bent bereid om de overgave in jezelf te onderzoeken als ontvanger en om liefdevolle veiligheid te bieden als gever. Als naakt zijn of jezelf letterlijk en figuurlijk bloot geven nog niet comfortabel voor je is, is het wellicht beter voorafgaand de workshop Prana & Verbinding in Nederland te volgen. Hier leer je stapsgewijs om Prana energie op te zetten en vervolgens op een juiste wijze te gebruiken.

Docenten Johan en Silvia begeleiden je in deze cursusweek op een stevig bed van ruimte en veiligheid. De beste manier om je te verdiepen is door samen te komen met een (gelegenheids)partner (M/V M/M V/V). Met z'n allen de diepte in is veiliger en leuker dan alleen......Maar ook zonder partner ben je welkom en wordt de week zo opgebouwd dat je ook als single steeds meer kan zakken in vertrouwen en overgave. We streven naar een balans in mannen en vrouwen. Daarbij is er ook de mooie uitdaging om als stel te wisselen van partner... niet noodzakelijk natuurlijk, maar het biedt weer een mooie experience.

Een metafoor: als je gaat duiken in onbekend gebied is het beter om eerst te leren zwemmen, de nodige kennis te verzamelen, wat ervaring op te doen om daarna met een vertrouwde partner te gaan diepzee duiken. Het hebben van een geschikte partner of gelegenheidspartner is dus belangrijk. Vertrouwen is de eerste en de belangrijkste pijler van de vier waarbij de een de ander opvolgt; zonder vertrouwen kan er nooit overgave komen en zodoende ook geen gelijkwaardigheid of doelloosheid. Niet dat je nu de ideale partner moet bezitten, maar de pijlers in de filosofie van de workshop zijn wel belangrijk voor de mate van diepte die je kunt bereiken met je partner. Met een goede dosis vertrouwen in jezelf en in de ander kan je ook al behoorlijk de diepte in.

Door de internationale belangstelling voor deze cursusweek is het mogelijk dat de voertaal Engels en/of Nederlands is.


 

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

De combinatie tantra & shibari is logisch en de cursus een succes. De Tantra krijgt een stevig gezicht, de Shibari laat haar speelse en lieflijke kant zien en zo groeien ze naar elkaar toe. Een nog belangrijker gemeenschappelijke noemer is de overgave. Voor de actieve partner het vermogen tot uitnodigen en het verleiden daartoe, en het scheppen van een veilige, intieme sfeer. Voor de passieve partner het vermogen om uit het hoofd te raken, het hart te openen en het vertrouwen te leggen bij de ander. (Jeroen)

Ik ben het besef van tijd en ruimte totaal even kwijt geraakt, wat heerlijk is! (Jolanda)

Ik word telkens op een andere laag van mijn wezen geraakt. (Monique)

Het effect op mijzelf achteraf was een gevoel van vervulling, een rustige, vreugdevolle basis in mezelf, compleet, vrij, een gevoel van volledigheid. (Mieke)

tekst-johan-raaimakers2017

Docenten

De cursus wordt gegeven door  Johan Raaimakers, Tantrisch masseur in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye en Silvia Elisa, Shibari healer, coach en Tantrisch masseur.
Voor meer informatie over tantra massages en Johans praktijk aan huis, ga naar: www.tantra-atma.nl
Voor meer inhoudelijke informatie over de cursus kun je Johan direct mailen: johanraaimakers@gmail.com
Silvia's website kun je bezoeken op: www.naturalbliss.nl

Data

Zaterdag 28 juli - 4 augustus 2018
Zie ook agenda


Prijzen

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 655,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 755,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 795.-
2 persoons kamer (stellen): € 860,-
1 persoons kamer: € 960,-
Eigen tent*: € 755,-
Eigen caravan / camper*: € 780,-
1 of 2 persoons ingerichte tent*: € 800,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan*: € 860,-
*de 2e persoon in een tent/caravan ontvangt € 50,- kampeerplekkorting

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Excl. materiaalkosten creatief.


Video impressie

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus.