TerugCOM_SIMPLECALENDAR_PRINTe-mail sturenvCal/iCal
Datums:
21.07 - 28.07.2018
Prijs vanaf:
€ 555,-
Locatie:
Le Moulin
Adres:
Le Moulin d'Orsennes, 36190 Orsennes, Frankrijk
Contactpersoon:
Patricia Benjamins,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Webpagina:
http://www.sadhaka.nl
Telefoon:
++33 (0)254 27 22 37

 


Tekenen en schilderen naar model

Een ander mens proberen weer te geven met bijvoorbeeld houtskool of verf is iedere keer weer een bijzondere ontmoeting. Je kijkt en tast met je materiaal de contouren af van het model. Je kan dat doen zonder erbij na te denken met grote expressieve bewegingen maar ook langzaam onderzoekend met oog voor elk detail. Tijdens de cursus Modeltekenen en -schilderen leer je op veel verschillende manieren het model te benaderen met teken- en schildermaterialen en - technieken waardoor de ontmoeting op papier er steeds weer anders uit zal zien. Of je beginner of gevorderde bent is niet van belang. Je eigen creatieve ontdekkingstocht naar aanleiding van het model staat voorop.
Als beginner krijg je tijdens de lessen extra aanwijzingen over de houding en de verhoudingen van het model en hoe je dat weer op het papier kan zetten. Ook wordt het gebruik van de materialen uitgelegd. Ben je gevorderde dan krijg je persoonlijke tips om je werk te verdiepen en te verbreden naar aanleiding van het werk wat je maakt.


 

Er is een grote verscheidenheid aan materialen aanwezig waarmee je kunt werken:
⦁    houtskool en Syberisch krijt
⦁    akrylverf
⦁    olieverf
⦁    aquarelverf, aquarelkrijt, aquarelpotlood
⦁    olie- en softpastel

Er wordt op verschillende manieren geoefend hoe het naaktmodel in beeld te brengen. Daarbij kun je denken aan korte poses, lange poses, in lijnen werken of juist in in kleurvlakken, perspectief, wat doe je met de restruimte, de vorm, details uitwerken en je persoonlijke handschrift aanbrengen.

 tekst-modelstudie8
Houtskool, conté of Siberisch krijt   Oost-Indische inkt


Wat kun je verwachten in deze cursus

’s Morgens werk je naar aanleiding van opdrachten met verschillende materialen en technieken, altijd met een model. Dat kan een naaktmodel zijn of iemand die voor portret zit. Er zullen korte en lange poses zijn. Tijdens deze opdrachten is er veel ruimte om te experimenteren. Aan het eind van de ochtend bekijken we gezamenlijk de resultaten.
’s Middags kun je de gemaakte opdracht verder uitwerken of werken naar aanleiding van een eigen idee . Je wordt daarbij begeleid op je eigen niveau. Er is dan geen model.

  


Dagindeling

08.45 - 09.15 uur Zonnegroet (optioneel)
10.00 - 12.30 uur Model tekenen en boetseren in het kunstatelier ( 6 ochtenden)
14.30 - 17.00 uur Tekenen en schilderen, uitwerken en vrij werk ( 5 middagen)
21.00 - 22.00 uur Avondactiviteit

Docent

De cursus Modeltekenen en -schilderen wordt gegeven door beeldend docent en portrettiste Margreet Heinen.
Bezoek ook haar website met haar eigen beelden werk:  www.margreetheinen.nl
Voor meer inhoudelijke informatie over de cursus kun je Margreet direct mailen: margreetheinen@gmail.com

tekst-modelstudie3 tekst-modelstudie4
Akrylverf                                 Olieverf


Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

Beeldend docent Margreet is een zeer prettige, oplettende en ervaren docent. Ze is enthousiast als het goed gaat en stimulerend als het even niet zo lukt. Ze stelt vragen over wat je aan het doen bent, dwingt je te kijken naar je werk en waar je naar toe wilt zodat je elke les weer groeit. Ze heeft veel kennis over de techniek van schilderen, kleuren, mengen, materialen, enzovoort en weet die goed over te brengen. Ze is rustig, vriendelijk, creatief en zorgt voor een goede sfeer tijdens de lessen. Ineke

 

Margreet is een gedreven vakvrouw. Als docent weet zij haar cursisten aan te moedigen om steeds en stapje verder te gaan. Zij biedt de ruimte om dat ieder op zijn eigen persoonlijke wijze uit te laten werken. Schilders en tekenaars -met of zonder ervaring- met haar kritisch oog geeft zij feedback, die altijd positief en opbouwend is. Door haar inspirerende manier van lesgeven ontwikkelen cursisten hun eigen stijl en handschrift. Margreet neemt je in dit proces bij de hand. Mieke

Margreet is een warme, altijd belangstellende persoonlijkheid. Ze kan zonder woorden aanvoelen waar de kern van het probleem, een verhaal, of van jou als mens zit en weet dat met veel respect te benoemen. Van deze gave maakt ze gebruik tijdens het werken met de cursisten in haar lessen. Mirjam 

 

 

tekst-modelstudie6 
Aquarelverf                                      Gemengde techniek

Data

Zaterdag 21 - 28 juli 2018
Zie ook agenda


Prijzen

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 555,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 655,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 695.-
2 persoons kamer (stellen): € 760,-
1 persoons kamer: € 860,-
Eigen tent: € 655,-
Eigen caravan / camper: € 680,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 700,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 760,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Excl. materiaalkosten.

Benieuwd naar onze kortingen in 2018? Lees hier meer.

Video impressie

Een creatieve week bij Sadhaka in Frankrijk.

 

Voorbeelden

Kijk in het foto-album om kunstwerken te bekijken die in het Sadhaka kunstatelier gemaakt zijn!

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus.