• glas-in-lood-cursus mei 2005 Open or Close

  Glas-in-lood cursus mei 2005

  Ontzettend bedankt voor de geweldige cursus glas-in-lood. Je was inspirerend, zeer enthousiast en ook vol vertrouwen dat onze (grote!) werkstukken zouden lukken. Dankzij jouw hulp is dat dan ook gelukt. We hebben veel geleerd, maar wat minstens zo belangrijk is: ons zo enthousiast gemaakt dat we thuis zeker met glas-in-lood verder bezig zullen gaan. We wensen je alle succes en plezier met je volgende cursussen en hopen dat veel mensen de weg naar je zullen vinden. Behalve de techniek was het een hele gezellige cursus met een niet te vergeten afsluiting. Deze cursus zullen we niet snel vergeten (kan ook niet als we naar de werkstukken kijken).
  Liefs van Froukje en Sietze

  Ik heb bijzonder genoten van je glas-in-lood cursus. Niet alleen heb je de techniek van het maken van een glas-in-lood raam helder en degelijk overgedragen. Maar zeker zo belangrijk, je hebt me enorm gestimuleerd en goed bijgestaan in de creatieve ontwerpfase. Het was een bijzonder gezellige week om zo met de medecursisten bezig te zijn in een inspirerende en professionele werkomgeving. En het is heel leuk om zo na afloop met een mooi werkstuk thuis te komen.
  Teije

 • Creatieve zomercursus juni 2005 Open or Close

  Creatieve zomercursus juni 2005

  Onze vakantieweek op Maison Voila was echt perfect. We wilden graag schilderen en ik wilde ook graag een antiek krukje mozaïeken. In die 5 ochtenden heeft Loek zelfs 2 schilderijen kunnen maken, naast een hele serie schetsen ! Dank zij jouw inzet met mozaïeken, waarbij jij geholpen hebt met tegels knippen was mijn tafeltje ook af. Je hebt ons op een rustige en inspirerende manier begeleid. Het was een ontzettend leuke en leerzame ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Wij wensen je heel veel succes met je cursussen en hopelijk tot ziens.
  Heel veel groetjes, Yvon en Loek

 • Zomertraining juli 2005 Open or Close

  Zomertraining Bewust Zijn,  juli 2005

  Fijne dagen in een mooie omgeving met mooie mensen - mooie ruimte - en veel ruimte rondom. Leerzame momenten- moeilijke momenten -  fijne momenten. Een goede keuken - hoera voor Marcel de kok (vegetarisch hiep hoi). Wim een fijne yogadocent en Wim en Patricia hartelijke gast-vrouw/man. Dank jullie wel- ook alle medecursisten. Dank - dank - dank.
  Anneke
  Ps: Loat mèr kuul?n, ?t lop wa los!

  Wim, hartstikke bedankt voor al jouw persoonlijke aandacht en de leerzame yoga-meditatie lessen. Ik neem het mijne ervan mee. Patricia, bedankt voor al jouw huishoudelijke en organisatorische zorg en inzet tijdens deze niet te vergeten yogaweek.  Het ga jullie goed, Liefs Esther
  Namaste
  Annelies Liefs Marianne (punt)

  Lieve Wim en patricia,
  (Inmiddels dierbare vrienden van me) Woorden schieten tekort? Ik heb een heel bijzondere yogaweek mogen meemaken. Het was een geweldige tijd! Veel dank voor jullie totale inzet. Ik heb genoten?.
  Frauke

  Ik had geen versje in het gastenboek, omdat dit mij zo niet ligt om op vraag iets te schrijven, maar ik wil jullie wel nog graag bedanken voor de hele mooie week die ik heb gehad in de Herbergite. Ik heb enorm genoten van de goede sfeer en harmonie, het lekker eten, de mooie omgeving, de stilte, het lekker dicht bij mezelf kunnen zijn, en zoveel meer ... en ik geniet er nog steeds met een heel warm gevoel van na !
  Dank je wel, en vele lieve groeten, Hilde

 • Creatieve zomercursus juli 2005 Open or Close

  Creatieve zomercursus, juli 2005

  Lieve Patricia en Wim,
  Het was voor mij een gewaarwording om in zo?n sfeer van rust, natuur en ongedwongenheid mezelf te zien ontplooien, genieten en mezelf te durven blijven. Tijd te hebben om een hele week voor jezelf te hebben met creatieve invulling en daarnaast te lezen, wandelen, contacten maken, uitwisselen, enz. was heerlijk!! De keuze van de techniek nog op de dag zelf te kunnen maken en het ervaren van al je processen die aan het ontstaan van je werkstuk door je heen gaan.  Al die verschillende mensen en twee totaal verschillende cursussen ?match-ten?wonderwel als vanzelfsprekend, juist denk ik, door jullie ontspannen en integere houding samen met een beperkt aantal regeltjes. Even proeven van de yogacursus door uitwisseling en prachtige klankschalenconcert dagen mij uit om ook deze cursus te gaan volgen. Bedankt voor jullie inspirerende en gedegen begeleiding!
  En Marcel bedankt voor het heerlijke eten deze week!
  Joke

  Kort maar krachtig wil ik laten weten dat ik deze creatief-week (mede dankzij jullie inzet) NIET SNEL ZAL VERGETEN!
  Bedankt voor jullie energie en inspiratie.
  Veel suc-6 en geluk met alles en wie weet tot ?crea?!
  Liefs Miriam


  Een fijne week heb ik gehad:
  - lekker gecreatieft   - wat meegepikt van het yoga-en
  - mooie zonsondergangen  - heftig onweer   - regenboog
  - kunsttuin in Drulon   - schoen van Annelies in het moeras
  - mozaïektafeltje voor op m?n bordes   - lekker gewandeld
  - mooi beeldje  - fijne mensen om me heen
  - kampvuur  - didgeridoo
  Merci, Miriam Bedankt voor alles, de aandacht, zorg, energie. Patricia, je wist ieder van ons het gevoel te geven dat je er speciaal voor ons/mij was. De ambiance, de ruimte die je schiep, jullie schiepen! Het maakte het mogelijk de deur te openen en te ontdekken dat ik echt wel wat kan op creatief gebied. Ik heb genoten van deze week, van jullie, van mijn maatjes.
  Bedankt en het ga jullie goed. Tot van de winter? Liefs Caro Het leven met jullie de afgelopen week was echt een feestje. Mooi om te zien, hoe alles samen kwam in deze week, ook voor jullie. Een betere basis om verder te reizen kan ik me op dit punt van mijn sabatical niet bedenken. Een mooie thuiskomst en daardoor een mooi vertrekpunt! Om met Geurts slogan af te sluiten: heb het goed!
  Xxx Mariëtte

 • Creatieve zomercursus en Zomertraining Bewust Zijn juli 2005 Open or Close

  Creatieve zomercursus en Zomertraining Bewust Zijn juli 2005

  Gedicht voorgedragen en geschreven door Mariëtte, als dank namens alle cursisten:
  Aan Patricia en Wim,
  In Midden Frankrijk Te Midden van de Natuur
  Waren we allen tijdelijk Waren we gasten voor korte duur.
  In die tijd van gezamenlijkheid Werden we getrakteerd op kunst
  De Waarheid is formidabel Door Patricia en Wim gerund
  Eén voor één, beiden capabel We danken deze tijd vol herinneringen
  Patricia en Wim voor hun volle inzet
  We gaan terug naar onze gezinnen Denken nog tijden lang aan hun in gebed.
  Patricia en Wim- jullie waren onze Goeroe
  In alles een voorbeeld Nu zijn we ietwat MOE.
  In groepjes naar huis verdeeld.
  Tot ziens, namens alle cursisten,
  M.H.

  Wat een fijne week! Ik heb genoten van onze samenwerking, de energie die we samen hebben opgebouwd en alle mensen binnen de workshop. Ik wens jullie heel veel succes met de verdere cursussen en wens dat jullie veel licht mogen brengen in de harten van de mensen! Veel dank! Namaste
  Chef de cuisine, Marcel.

 • Creatieve zomercursus, aug 2005 Open or Close

  Creatieve zomercursus, aug 2005 Hé Patricia, inspirerende vrouw...Ik kwam met de gedachte om minstens drie abstracte schilderijen te maken; ik ga met één 'naakt' weg. Een schilderij waarmee ik iets nieuws in mijzelf heb aangeboord. Namelijk het vertrouwen dat er nog zoveel in mij zit dat eruit wil. En dat er dus in deze week, met jouw begeleiding en inspiratie uit is gekomen. Een spannend, inspannend proces van luisteren, kijken, leren, angst voelen, moed vatten, kleuren zoeken, met kwast de mist in gaan, maar ook verbeteren. Ik kon mij volstrekt aan jouw persoonlijkheid en kennis overgeven. En dank je voor het feit dat je naar mij en mijn werk keek en zag wat ik nodig had. Een warme omhelzing, Mandy 't was een fijne week. Ik heb weer opnieuw ontdekt wat het me geeft om creatief bezig te zijn. Mijn proces was om de gedachte toe te laten dat ik best creatief ben. En heel bijzonder vond ik om zonder vooropgezet plan een beeld uit te hakken. Erop vertrouwend dat het resultaat uiteindelijk goed wordt. En ja, ik ben tevreden, en ik heb genoten, heerlijk. Jouw aanwijzingen waren belangrijk om me net weer een stapje verder te brengen. Dank je wel en nog veel plezier met alle volgende cursussen. Lieve groet, Tina Op de valreep heb ik nog je cursus kunnen boeken, en een hele week gemozaïekt. Ik vond het een erg inspirerende week met veel gezelligheid en een ontzettend leuke groep, en jouw prettige manier van cursus geven. Ik hoop jouw en Wim nog eens in Nederland mee te maken voor een cursus beeldhouwen of glas-in-lood. Heel veel succes met al jullie plannen. Creatieve groet, Ellen Ik kwam met het idee om te gaan boetseren, maar na het bijwonen van de instructies van mozaïeken en beeldhouwen wist ik het wel: dat ga ik doen! Uit de steen halen wat erin zit was een nieuwe ervaring, heel leuk en inspirerend. Met mozaïeken dacht ik 'dat doe ik even'. Maar dat viel toch even tegen. Ik heb een geweldige week gehad, lekker afwisselend op deze manier, en ben heel blij met het resultaat. Patries, bedankt voor je begeleiding en wie weet tot oktober, voor nog een weekje, dan misschien wel glas-in-lood. Veel succes met alles wat je nog gaat ondernemen. Groetjes Conny Een hele week mozaïekstukjes zitten passen en meten. Je begeleiding was fantastisch!! Bedankt. Marjolein en Inge Wim, de yogales was erg inspirerend en rustgevend! Groetjes Marjolein