Beeldend docent en kunstenaar met als specialisatie portret

Het portrettekenen zat van jongs af aan al in mijn bloed. Eindeloos kon ik oefenen met het tekenen van een meisjesportret. Soms van een afbeelding maar meestal uit mijn hoofd. Later op de academie was model en portret nog steeds mijn favoriete onderwerp. Inmiddels heb ik veel portretten in opdracht geschilderd en gaat mijn hart ook uit naar andere onderwerpen. Het liefst experimenteer ik daarbij met verschillende schildertechnieken.
Als docent heb ik ruim 25 jaar ervaring met lesgeven aan enthousiaste cursisten. Ook organiseer ik regelmatig workshops. Omdat ik ben opgeleid als graficus, schilder en ruimtelijk vormgever kan ik je in veel technieken begeleiden.
Meer informatie daarover vind je op mijn website: www.margreetheinen.nl
Graag ontmoet ik je in het atelier van Sadhaka om op een ontspannen en inspirerende manier jouw creatieve mogelijkheden te ontdekken en te ontwikkelen. De wijze waarop je tekent of schildert laat zien wie je bent en maakt jouw werkstuk uniek.

Naast dat ik het zelf leuk vind om met kleur en materiaal te spelen, laat ik je graag kennis maken met beeldende technieken en materialen. Maar ik wil je vooral uitnodigen om de vrijheid te voelen in het maken zonder kaders. Ik zorg dat er ruimte en vertrouwen is om uit te proberen. Voor mij als docent is het belangrijk dat jij groeit. Dat het jou iets oplevert. En dat je geniet! Dit proces ga ik graag met je aan in de cursus die ik deze zomer bij Sadhaka geef, Cursus modeltekenen en -schilderen

Bezoek ook Margreets website met haar beeldende werk: www.margreetheinen.nl

 

Een cursist over Margreet 

Sinds meerdere jaren neem ik deel aan de model tekenen- en schildercursus bij Margreet. Ook volg ik regelmatig haar jaarlijkse zomerworkshop. Het is heerlijk om door haar begeleid te worden bij het tekenen en schilderen van een model. Iedere keer is het weer een verrassing welke aanwijzingen ze naar de cursus meeneemt. Haar manier van “onderrichten” is natuurlijk en effectief: instructie als dat nodig is maar vaak wacht ze rustig af waar het werk naartoe gaat. Bij nieuwe technieken die ze wil overbrengen dan merk je weer dat je les krijgt van een ervaren kunstenaar en tegelijk ook van een ervaren docent. Iedere les is weer een avontuur, leerzaam, inspannend en ontspannend. Heino