Info aanvragen

Zangweek, bezielt zingen

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Zangweek, bezielt zingen

Ontdekt jezelf op een nieuwe manier

Zingen in Frankrijk betekent zingen met de zon. Zingen onder begeleding van Anne-Marie Blink is veel meer dan alleen zingen, het is een beleving, waarin je jezelf op een nieuwe manier ontdekt, je hart opent naar jezelf en de ander. Anne-Marie, zangdocent, stemtherapeut en Europees bekende koordirigent, brengt je met haar bruisende energie, haar krachtige persoonlijkheid, passie en liefde voor zang en de mens naar ongekende hoogten. Ze laat zich begeleiden door pianist en componist Harry Herfst, die elk lied en elke emotie voorziet van de juiste harmonie. Dit alles in een omgeving die uitnodigt tot rust, zwemmen, wandelen, zingen en beschouwing van al wat je bezighoudt.

sadhaka-zangweek2020-1
optreden in de kerk van Orsennes in 2019

Ongekend muzikaal genieten

Rust, adem en, letterlijk, op adem komen. Zingen van Mantra’s naar Taizé stukken. Wereldmuziekstukken die je uitdagen en een ongewoon klankenspel in je oor te luister leggen.

Samen de liefde van de mooie plek Le Moulin ervaren is een belangrijk doel van de workshop die Harrie en Anne-Marie je gaan geven. Laat je inspireren, meenemen en leiden naar een ongekend muzikaal genieten, waarin met elkaar, plezier, hart en energie de centrale thema’s zijn.

De algemene conditie van lichaam en geest bezingend, word je allengs lichter en wordt er op talloze manieren aan je energieniveau gewerkt. Voel de vermoeidheid die je lichaam verlaat in een transformerende energie naar positieve oneindigheid veranderen.

sadhaka-zangweek2020-2

Dagprogramma

Dagelijkse groepslessen
Ochtend 10.00-13.00
Middag 14.00-16.00
Aansluitend privé les op reservering
Woensdagmiddags vrij
Vrijdag concert in de kerk van Orsennes om 15.00 uur

Het eerste deel van de dag wordt besteed aan meditatie, opwarming van de stem en het zoeken van verbinding tussen lichaam en stem.
Daarin kunnen pure klanken als wel Mantra’s ons op onze weg begeleiden.
Het tweede deel van de ochtend wordt er gewerkt aan repertoire, waarin een ieder zijn of haar uitdaging kan vinden. We zingen stukken van over de hele wereld, waarbij meerstemmige zettingen zeker niet geschuwd worden.

Prive zangles

Er is ruimte voor individuele begeleiding als wel duo, trio en kwartet begeleiding in de namiddag. Je kunt je daar apart voor aanmelden. Er kan dan aandacht besteed worden aan specifieke vragen. Kosten 50 euro per uur.

Sadhaka inspireert om je creatief en spiritueel te ontplooien. Een unieke ervaring waar je nog lang met een glimlach aan terug denkt.

Chandra Patricia en Wim

Voor wie?

De workshop is geschikt voor iedereen die wil zingen, ook voor diegenen die denken niet te kunnen zingen door wat voor reden dan ook. Iedereen verlegt zijn of haar grenzen in een werk waarin contactoefeningen, zang als verbindende factor en lichaamsgerichte oefeningen een onderdeel zijn.

Een deel van de zangers komt vanuit de “Zingen voor je leven” koren, die Anne-Marie leidt. Dit zijn koren voor mensen die geconfronteerd zijn (geweest) met kanker, direct of indirect via iemand in hun nabijheid. Mensen met een bijzonder levensverhaal, met een enorme diepe liefde voor het leven, en die ten volle vieren. Het maakt deze week speciaal, voelbaar in extra diepgang en verbinding. Een ander deel van de zangers komt niet uit deze koren, dus het is een gemengde groep.

Docent

sadhaka-zangweek2020-annemarieAnne-Marie Blink
Anne-Marie studeerde Zang, Schoolmuziek en Koordirectie aan het Conservatorium. Daarna deed zij een opleiding voor lichaamswerk therapeut en stemtherapie.
Werkzaam in de Stichting Kanker in Beeld en workshops gevend In heel Europa, zoekt zij de uitdaging van de menselijke stem om mensen te verrassen in hun ongekende mogelijkheden.
Haar motto: “Ik leef omdat ik zing” is haar belangrijkste motivatie voor haar werk.
www.andereklank.nl

sadhaka-zangweek2020-harryHarrie Herfst,
Harrie Herfst, pianist, arrangeur en componist is de ultieme begeleider, die elk lied en elke emotie voorziet van de juiste harmonie. Daarnaast is hij dirigent van Chor für’s Leben-Gelsenkirchen en enige koren in Nederland.
www.autumnleavesmusic.nl

Een reactie van een deelnemer die de cursus heeft gevolgd

Toen ik hoorde over de zangweek met Anne-Marie ging mijn hart open. Ik kende haar toen nog niet. Vanaf de eerste oefening werd er zielscontact gemaakt tussen elkaar in de groep. Geen verweer mogelijk. Tranen stromen. Opnieuw en opnieuw gaat het contact met in eerste instantie onbekenden recht naar je hart. Alles rondom je valt weg en tussen alle mooie resonanties ervaar je een heilige stilte waarin je één bent met de ander, met alle mooie mensen in de zaal. Want je ziet enkel pure schoonheid in ieder. En Anne-Marie faciliteert die ontmoeting, want zij zelf belichaamt die liefde voor elkaar, voor al wat is. In dat licht voert ze je mee, in dat land van onvoorwaardelijk liefde voor jezelf en voor de ander. Ik ben nog steeds diep ontroerd door het geschenk van deze groep.
Mieke, Zangweek juli 2019

Foto’s

sadhaka-zangweek2020-2
Foto's Omgeving Cursus Locatie Frankrijk
Le Moulin Frankrijk binnen foto
Locatie foto Le Moulin, Frankrijk binnenplaats recht
Sadhaka cursus locatie foto
Locatie foto Le Moulin, Frankrijk picknicktafel
Locatie foto Le Moulin, Frankrijk zonsondergang
Locatie foto Le Moulin, Frankrijk binnenplaats

Deel deze cursus:

Nieuwsbrief ontvangen?