Info aanvragen

Tantra & Shibari experience

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Tantra & Shibari experience

Tantra & Shibari experience

Een onderzoek naar speelsheid, grenzen, overgave en loslaten.

Johan Raaimakers van Tantra-Atma Massages en Silvia Elisa van Natural Bliss nemen je mee op een transformerende reis bij Sadhaka in Frankrijk. Knopen, geknoopt worden, masseren, ervaren, grenzen verkennen, overgave en leiden, diepgang, dansen, mediteren en speelsheid zijn de ingrediënten van dit weekend.

In verbinding zijn

Tantra is gericht op geestelijke verruiming en emotionele en lichamelijke bevrijding. In de tantra ligt de nadruk op bewustwording door middel van meditatie, ademhaling en het ervaren van aanraking. Zowel voor de ontvanger als de gever kun je hierin tegen grenzen, uitdagingen of emoties aanlopen. Vanuit de tantra kunnen deze thema’s aangeraakt en onderzocht worden.
Shibari of Kinbaku is een prachtig erotisch spel van verbinding. Naast de kunstzinnige schoonheid van het knopen gaat het spel van sexy en fun, naar emotioneel bevrijdend en diep, naar totale overgave en aanwezig zijn.
Hoe ervaar je het om jezelf volledig over te geven en de controle los te laten? Kun je er zijn, daar waar de ander zich volledig aan je overgeeft?

De visie van Tantra & Shibari

Shibari is een Japanse bondage techniek die gecombineerd wordt met Tantra. De cursus is gericht op het ervaren van je grenzen zowel als gever als ontvanger. Een tantrisch contact steunt op 4 essentiële pijlers: vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid. Door gebonden te worden ervaar je heel direct en bewust de beperking van je fysieke vrijheid. Als dit wordt gedaan in een veilige omgeving vanuit Prana geeft dit ruimte voor een bewust onderzoek naar je eigen grenzen. Grenzen worden opgezocht en verlegd om zodoende nog meer vrijheid te creëren in je eigen bestaan. Welke gevolgen heeft dat voor jou op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau? De Tantra & Shibari cursus biedt een veilige setting en de tools om dit onderzoek samen met een partner aan te gaan.

sadhaka-shibari3

Shibari is een Japanse bondage techniek en is ontstaan in de tijd dat er meer gevangenen waren dan gevangenissen in Japan. Men bond de gevangenen dusdanig vast dat ontsnappen kansloos was. Deze wijze van bondage is later uitgegroeid tot een kunst waarbij de schoonheid van het knopen belangrijk is. Naast deze kunstzinnige kant heeft Shibari ook een andere kwaliteit in zich, namelijk het verleggen van grenzen op een zachte en gecontroleerde manier. Door gebonden te worden maar ook door te binden kom je grenzen tegen op fysieke en/of emotionele gebieden. Shibari kan gaan van speels naar emotioneel bevrijdend, naar totale overgave en aanwezig zijn. Het is altijd anders en verrassend. Het kan gaan om pure passie, maar ook om emotionele ontlading. Alles mag er zijn, in een veilige en speelse setting.

Programma

9.45 – 10.15 gezamenlijke dagopening met dans en contact oefeningen
10.15 – 12.45 Tantra & Shibari ervaring (6 ochtenden)
15.00 – 17.30 Tantra & Shibari ervaring (5 middagen)
21.00 – 22.00 wisselende avond activiteit (optioneel)

Sadhaka inspireert om je creatief en spiritueel te ontplooien. Een unieke ervaring waar je nog lang met een glimlach aan terug denkt.

Chandra Patricia en Wim

Voor wie is deze week?

De workshop is geschikt voor iedereen die op onderzoek wil en een ontdekkingsreis wil maken.
Je kan inschrijven met je partner, een gelegenheidspartner of als trio. Je hoeft niet al veel ervaring binnen de tantra of shibari te hebben voor deze workshop. We nodigen je uit te komen zoals je je voelt en je uitdagingen en grenzen te voelen vanuit wederzijds respect. Wij als team gaan graag met jou de diepte in. Door de internationale belangstelling voor deze cursus, is het mogelijk dat de workshop in het engels en het nederlands wordt gegeven.

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

De combinatie tantra & shibari is logisch en de cursus een succes. De Tantra krijgt een stevig gezicht, de Shibari laat haar speelse en lieflijke kant zien en zo groeien ze naar elkaar toe. Een nog belangrijker gemeenschappelijke noemer is de overgave. Voor de actieve partner het vermogen tot uitnodigen en het verleiden daartoe, en het scheppen van een veilige, intieme sfeer. Voor de passieve partner het vermogen om uit het hoofd te raken, het hart te openen en het vertrouwen te leggen bij de ander. (Jeroen)

Ik ben het besef van tijd en ruimte totaal even kwijt geraakt, wat heerlijk is! (Jolanda)

Ik word telkens op een andere laag van mijn wezen geraakt. (Monique)

Het effect op mijzelf achteraf was een gevoel van vervulling, een rustige, vreugdevolle basis in mezelf, compleet, vrij, een gevoel van volledigheid. (Mieke)

Een geweldige, gezellige en grensverleggende week gehad, op een fantastische plek. Prachtig wat jullie delen met mensen, en de manier waarop jullie dat doen. (Christa)

sadhaka-tantragroep-johan2

Foto’s van onze Tantra & Shibari experience

Foto's Cursus Shibari
Foto's Cursus Shibari
De erotische kunst van de Japanse bondage
Foto's Cursus Shibari
Foto's Cursus Shibari
Ontdek overgave en dominantie in jezelf en de ander
Foto's Cursus Shibari
Foto's Cursus Shibari
Foto's Cursus Shibari

Deel deze cursus:

Nieuwsbrief ontvangen?