• Nederlands
 • Engels
 • Duits
Info aanvragen

Tantra retraite – from mind through body to source

 • Ruim 15 jaar ervaring
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Prachtige plek middenin de natuur
 • Duurzaam verblijf
 • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Tantra retraite – from mind through body to source

tantra

Je lichaam is je meest heilige tempel

Voel de totale vrijheid om volledig jezelf te zijn. Wakker, bewust, aanwezig en in het hier en nu. Je lichaam is je meest heilige tempel. In de cursus leer je jezelf te ervaren als een uniek liefdevol wezen. In Tantra gaat het niet om ‘bodies touching bodies’, maar om ‘buddhas meeting buddhas’. We leren op energie niveau verbindingen aan te gaan van hart tot hart.

Leef je volle potentie

De oefeningen en meditaties zijn gericht op hartsverbinding, transformatie en bewustzijn van het Nu.

 • jezelf open stellen om te geven en te ontvangen
 • voorbij de illusie van het fysieke lichaam kijken, in de diepere lagen van jezelf en je omgeving
 • het gevoel van onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en voor de ander ervaren
 • het Goddelijke in jezelf en de ander zien
 • je totaal en vol vertrouwen overgeven aan het moment

De vele aspecten van ons Zijn worden op een speelse wijze onderzocht in een veilige omgeving van liefdevolle acceptatie voor al wat is.

De cursus moedigt je aan om je volle potentie te leven en het leven te vieren. Loslaten van je angsten, ontspannen en totale vrijheid ervaren door het omhelzen van je ware zelf.

Tantra als verlichtingsleer

De focus van de Tantra ligt op zelfrealisatie en het bereiken van verlichting in de ervaring van kosmische eenheid. De lessen en oefeningen zijn hierop gericht.
– In contact komen met en vervolmaken van je vrouwelijke en mannelijke energie.
– Het versterken en vervolgens omhoog brengen van de levensenergie (prana) door het balanceren van de chakra’s en zo eenheid te ervaren.

Klik hier voor meer informatie over Tantra.

Cursusinhoud

Deze cursus kenmerkt zich door veel praktische oefeningen, ondersteund met theorie. Er wordt een stevige basis gelegd vanwaaruit je andere trainingen kunt gaan volgen.

Theoretische onderwerpen die aan bod komen:

 • Tantra binnen de yogaleer
 • De plek van de mens binnen het universum
 • Seksualiteit en maatschappelijke taboes
 • Chakra leer in het Tantrisch systeem
 • Het Tantrische liefdesspel, shiva – shakti – kundalini energie

Praktische oefeningen:

 • Hatha yoga en duo yoga lessen gericht op Tantrisch energiewerk
 • Massages
 • Tantrische rituelen en meditaties
 • De kunst van het contact maken, energiewerk
 • Stiltemeditaties, actieve meditaties, chakra meditaties.

In de cursus zijn er zowel individuele oefeningen, met een partner als met de groep.

Combiweek Tantra

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

“Want we zijn allemaal Boeddha’s… Wauw”. En die zijn we tegen gekomen deze week, in onszelf en in de ander. Bijzonder, verrassend, confronterend, open, vrijheid maar vooral heeeel leerzaam. Michelle en Chris

Wat een week, wat een tijd. Ik heb veel gevoeld, gevoeld, gevoeld. Mooie Boeddha’s, natuur, heerlijk eten. Wat kan een man nog meer wensen. Wensen vervullen doen we thuis. Ik zie mijn leven nu een beetje in het Sadhaka licht. Stijn.

Mijn Tantra week is: Samen ervaren met de groep en mijn lief wat er gebeurt als je door de schil en maskers en afweer je open durft stellen. Dan krijg ik contact met die liefdevolle, fragiele (fijnstoffelijke) en tegelijkertijd zó krachtige mens daarbinnen.
“Omhulling, zachte en stevige uitwisseling, creatief je lichaam gebruikend om dóór de buitenkant heen te komen en heel liefdevol onvoorwaardelijk op dat moment in die situatie contact te maken op alle energie niveaus; per persoon anders”. Als ieder mens op de wereld dit één maal zou mogen en durven ervaren, dan zou er minder oorlog zijn! Dank jullie wel voor jullie inzet en liefde om voor iedereen de week zo goed mogelijk te maken. Jos

Liefde liefde liefde komt door alle kiertjes. Het stroomt naar buiten, naar binnen en verder… Van de bron en terug. Dank jullie wel voor jullie energie, verbinding en deze prachtige plek. Esther

Onbekend met Tantra yoga stapte ik vorige week over de drempel, bij Wim en Patricia. Slechts 7 dagen verder stroomt mijn hart over met liefde. Tantra yoga heeft de compassie met mijzelf en mijn medemens verdiept en geeft een liefdevolle verbinding. Bedankt alle lieve mensen van Sadhaka voor jullie enorme gastvrijheid, de fantastische ambiance, het heerlijke eten, de veilige omgeving waarin ik weer een beetje mocht groeien.Trees

Als ieder mens op de wereld een Tantra week bij Wim één maal zou mogen en durven ervaren, dan zou er minder oorlog zijn! Josje

Heel bijzonder hoe jullie je Tantrische leven aan me voorleefden deze week, onvergetelijk. Namasté. Hanneke

Sadhaka inspireert om je creatief en spiritueel te ontplooien. Een unieke ervaring waar je nog lang met een glimlach aan terug denkt.

Chandra Patricia en Wim

Dagindeling

Je krijgt per dag ongeveer 5 tot 6 uur les. Het programma begint dagelijks met een ochtendblok vanaf 10.00 uur. Na de lunch is er een middagprogramma vanaf 14.30 uur. Na de warme maaltijd is er een afwisselend avondprogramma waaronder een Tibetaanse klankschaalmeditatie, een muzikale of een creatieve activiteit. Halverwege de week is er een middag vrij voor eigen invulling. Aan het einde van de cursusweek is er ‘s avonds een gezamenlijke afsluiting. De volgende ochtend na het ontbijt vertrekt iedereen weer naar huis (of blijft nog een week).

Voor wie is deze training?

De cursus is geschikt voor singles en koppels, zowel voor mensen die nieuw zijn in Tantra als voor mensen met meer ervaring, want iedereen kan een stapje verder. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige samenstelling van man – vrouw en paren – individueel (er melden zich doorgaans meer vrouwen dan mannen aan).

Belangrijk om te weten

 • Je hebt altijd de vrijheid om lesonderdelen niet, gedeeltelijk of minder intensief mee te doen.
 • Er is geen speciale kledingcode. Enkele oefeningen zijn praktisch om naakt uit te voeren, maar je bent niets verplicht.
 • Er vinden geen seksuele handelingen of seksueel contact plaats.
 • Sadhaka biedt een veilige een laagdrempelige omgeving om je spiritueel te ontplooien en te groeien in bewustzijn.

Kennismakingsweekend in Nederland

Nieuwsgierig geworden, maar vind je het spannend om direct een week in Frankrijk te boeken, of weet je niet zeker of Tantra Yoga iets voor je is? We organiseren jaarlijks een laagdrempelig kennismakingsweekend waarbij je de Tantra Yoga vorm door Wim Molinello gedoceerd kunt ervaren. Check onze agenda.

Docent

Foto’s van onze Tantra yoga cursus

Foto's Cursus Yoga en Meditatie
Foto's Cursus Yoga en Meditatie
Foto's Cursus Tantra Sadhaka
Foto's Cursus Tantra Sadhaka
Sadhaka cursus locatie foto
Foto's Cursus Tantra Sadhaka
Foto's Cursus Tantra Sadhaka
Foto's Cursus Tantra Sadhaka

Deel deze cursus:

Nieuwsbrief ontvangen?