Info aanvragen

Tantra, Prana en verbinding

 • Ruim 14 jaar ervaring
 • Aantrekkelijke prijzen (vooral voor tantra)
 • Prachtige plek middenin de natuur
 • Grootschalig, maar zeker met een persoonlijke touch
 • Uitstekende faciliteiten (o.a. zwemvijver en sauna)

Prijzen

 • 2 pers. kamer met eigen wastafel en gedeeld sanitair € 290,-
 • 2 pers. suite met privé badkamer en ligbad € 330,-
 • 1 pers. kamer met eigen wastafel en gedeeld sanitair € 360,-

Tantra, Prana en verbinding

sadhaka-kamasutra1

Tantra

Dit weekend begint waar ons kennismakingsweekend Tantra Yoga eindigt. De cursus is ook een mooie aanvulling op de Tantra Yoga cursussen van Sadhaka en de Tantra massage cursussen van Tantra-Atma.

Leef je volle potentie
Door middel van actieve meditaties op muziek, door middel van body awareness oefeningen en contact oefeningen laten we je rustig vertrouwd raken met energiewerk, je eigen lichaam en je relatie tot anderen. Wij moedigen je aan om je volle potentie te leven en het leven te vieren. Loslaten van je angsten, ontspanning en totale vrijheid ervaren door het omhelzen van je ware zelf. We leren op energie niveau verbindingen aan te gaan van hart tot hart.

De oefeningen en meditaties zijn gericht op hart verbindingen, transformatie en bewustzijn van het Nu.
– jezelf open stellen om te geven en te ontvangen
– voorbij de illusie van het fysieke lichaam kijken, in de diepere lagen van jezelf en je omgeving
– je totaal en vol vertrouwen over geven aan het moment
Aspecten van ons ‘zijn’ worden op een speelse wijze onderzocht in een veilige omgeving van liefdevolle acceptatie voor al wat is.

Klik hier voor meer informatie over Tantra.
Of download het gratis e-boek “Wat tantra voor jou kan betekenen” via de website www.tantra-atma.nl

Cursusinhoud

Dit weekend kenmerkt zich door veel praktische oefeningen, ondersteund met theorie.

Tantrisch energiewerk: Hoe wek je energie op, circuleer en verdeel je het in je lichaam, en wissel je energie uit met een ander? Diverse oefeningen geven je handvaten om prana, in balans zijnde energie, te ervaren.
Actieve meditaties:

 • Holotropic breathing: door middel van een aantal ademhalingstechnieken wek je in korte tijd veel vitaliserende levensenergie op in je lichaam, die onderweg naar de hogere chakra’s blokkades opheft en je opent voor een diepe ervaring van puur zijn.
 • Sadhaka Actieve Meditatie: een prachtig ritueel dat het hart chakra opent. Laat overgave en devotie toe, eer het goddelijke in jou en de ander en ervaar zo een diepe verbinding.
 • Osho Kundalini meditation: Schud, maak de kundalini wakker die verborgen ligt in ons bekkengebied, en laat de energie vrij stromen in je lijf!

Tantra & Shibari: Shibari is een Japanse bondage techniek waarbij een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvanger noodzakelijk is. Een tantrisch contact steunt op 4 essentiële pijlers: vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid. Als deze pijlers rusten op een stevig bed van prana dan kan je voorzichtig 1 pijler weghalen. Voor uitgebreide informatie over Tantra & Shibari klik hier

Tantra Prana Flow massage: mannelijke energie (shiva) en vrouwelijke energie (parvati) die heerst op het bovenrug- en onderruggebied worden wakker gemaakt. Vermengt (polarisatie) ontstaat er uit deze twee prana. De prana wordt daarna over het hele lichaam verdeeld, waarbij een flow kan ontstaan van balans, non-dualiteit en onvoorwaardelijke liefde.

Tantric dance
: Geef je over aan de muziek en beweeg met elkaar met je ogen gesloten. Voel maar, ervaar maar, leer over jezelf, leer van elkaar. Simpel door samen te bewegen voel je weerstanden, stress, blokkades en beweeg je samen naar ontspanning, onbevangenheid, grenzeloosheid, vrijheid!

Kama Sutra: Een speelse inwijding in de verschillende facetten van Kama Sutra, de wetenschap der liefde over de seksuele eenheid. De kunst van het versieren en verleiden, kussen, strelen, omhelzen en natuurlijk de lichaamshoudingen.

Het lesprogramma

Vrijdag
Aankomst om 18.00 uur settelen in de slaapruimte
19.00 warme vegetarische maaltijd, kennismaking en introductie
21.00 Tantric Dance
23.30 uur stilte

Zaterdag
07.00 Osho Kundalini meditation
08.30 ontbijt
10.00 Kama Sutra
12.30 lunch
14.30 oefeningen chakra’s, energiewerk en seksualiteit
18.30 warme vegetarische maaltijd
20.30 Prana Flow Massage
24.00 stilte

Zondag
07.30 Holotropic breathing meditation
08.30 ontbijt
10.00 Tantra Shibari
12.30 lunch
14.00 Shiva en shakti energie in de praktijk, Sadhaka Actieve Meditatie
16.00 afscheid

(wijzigingen voorbehouden)

Voor wie is deze training?

De cursus is geschikt voor singles en koppels met enige ervaring in Tantra. Voor mensen die interesse hebben en meer willen ontdekken in Tantra, energiewerk en de Tibetaanse Tantra leer is dit weekend de ideale gelegenheid. Mensen die spiritueel willen groeien zijn binnen de Tantra vanzelf geïnteresseerd in fundamentele levensvragen. Tantra laat je geïnteresseerd zijn en bewust-Zijn in het leven om een heel mens te worden. Daar gaat vaak een intens helingsproces aan vooraf. Om echt heel te worden is interesse voor seksualiteit, liefde en het verdiepen van bewustzijn nodig.

Dagindeling

08.45 – 09.15 uur zonnegroet (optioneel)
10.00 – 12.30 uur Tantra massage cursus (6 ochtenden)
15.00 – 17.30 uur Tantra massage cursus( 5 middagen)
21.00 – 22.00 uur avondactiviteit (optioneel)

Sadhaka inspireert om je creatief en spiritueel te ontplooien. Een unieke ervaring waar je nog lang met een glimlach aan terug denkt.

Chandra Patricia en Wim

Boek je accommodatie

 • 2 pers. kamer met eigen wastafel en gedeeld sanitair € 290,-
 • 2 pers. suite met privé badkamer en ligbad € 330,-
 • 1 pers. kamer met eigen wastafel en gedeeld sanitair € 360,-

Voor wie is de cursus?

De cursus is bedoeld voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. Je kunt je aanmelden als stel of gelegenheidskoppel of individueel. Je kunt kiezen om met dezelfde partner de week te masseren of om wellicht eens te veranderen van (oefen) partner. Bij individuele inschrijving vindt er eerst een intake gesprek plaats. In de cursus kunnen we per dag kijken met wie je samenwerkt. We streven naar een gelijke balans tussen vrouw en man. De ervaring heeft geleerd dat de lessen voor eenieder een duurzame uitwerking heeft en als zeer waardevol wordt ervaren. Tantra is een individueel pad wat in contact met een ander extra wordt gespiegeld of versterkt. 1+1=3. De Tibetaanse Tantra leert je de gelijkwaardigheid tot de ander te zien, en stelt vragen als hoe kan jij ontvangen en of geven, ben jij een volger of juist een initiatiefnemer, neem je de verantwoordelijkheid in een aanraking of laat jij een ander al snel over je grenzen gaan waardoor je de energie vastzet? Allemaal onderwerpen die in een veilige setting aan bod kunnen komen.

Belangrijk om te weten

 • Je hebt altijd de vrijheid om lesonderdelen niet, gedeeltelijk of minder intensief mee te doen.
 • Er is geen speciale kledingcode. Je hebt geen probleem met naakt zijn.
 • Er vindt geen seksueel contact plaats.
 • Wij bieden een veilige omgeving om je spiritueel te ontplooien en te groeien in bewustzijn.

 

Extra uitdaging
Tantra betekend letterlijk vertaald: expansie, verbreden of verruimen en gaat voor een groot gedeelte over conditioneringen en blokkades. De rugzak van het leven in samsara (dagelijks leven) is gevuld met conditioneringen die je kunnen weerhouden om te leven in volle vrijheid. Comfortzone en angstzone zijn bekende grenzen bij velen, maar wij nodigen je uit om die grenzen te verbreden of te verplaatsen. Wellicht weet je nog niet al je grenzen van comfort en angst maar wij bieden een veilige bedding om dit te onderzoeken in een afwisselend programma van speelse oefeningen, ondersteuning en feedback.

Maaltijden

De heerlijke maaltijden die tijdens de Sadhaka weekenden uit de professionele keuken verschijnen zijn allemaal vegetarisch. Er is een gezellige salon waar de maaltijden gezamenlijk genuttigd worden.

Reactie van cursisten

Wij hebben een geweldige mooi weekend bij jullie mogen ervaren. Met het hart op de juiste plek. Jullie beide zijn geweldige lieve warme mensen die de liefde graag met anderen delen.
Jos en Marga

Een geweldige, gezellige en grensverleggende week gehad, op een fantastische plek. Prachtig wat jullie delen met mensen, en de manier waarop jullie dat doen.
Christa 

Foto’s van Tantra, Prana en verbinding

Foto's Cursus Tantra Sadhaka
Locatie Nederland; Meeuwenveen yoga en tantra ruimte
Locatie Nederland; Meeuwenveen - Buitenplaats
Foto's Cursus Tantra Sadhaka
Sadhaka cursus locatie foto
tantra

Deel deze cursus:

Nieuwsbrief ontvangen?