Info aanvragen

Schildercursus

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Schildercursus

Sadhaka Schilderen

Ontdek je creatieve talenten

In deze cursus wordt je uitgedaagd te experimenteren met verf, vorm en kleur. Voor mensen die niet bang zijn voor een wit schildersdoek en hun eigen creatieve talenten willen ontdekken of verder ontwikkelen.

Tekenen en schilderen buiten is speciaal! Het geluid van de vogels, de wind door je haren, de zon op je gezicht. Dit is een cursus voor mensen die niet bang zijn voor een wit schildersdoek en hun eigen creatieve talenten willen ontdekken of verder ontwikkelen.

De cursus

Het is een kunst apart om een keuze te maken uit de veelheid van beelden om je heen. Je start met het helder maken van je interesses en doelstellingen. Je oriënteert je d.m.v. het aanwezige beeldmateriaal en begint met een brainstorm- en schetsfase.
Aan bod komt hoe je een sfeer of een impressie kunt vastleggen. Beter zien is beter tekenen.

Het loslaten van verwachtingspatronen en een meer intensieve waarneming spelen een grote rol.
Na het voorwerk volgt de uitwerking met verf op doek. De invloed van licht op de kleur en de sfeer in een schilderij worden onderzocht. Er wordt aandacht besteed aan het in lagen opbouwen van de verf, de compositie, de toonvorming (licht/donker), perspectief, schaduw, ritme en structuur, penseelhantering en het mengen van kleuren. In deze cursus kan worden gewerkt met acrylverf, olieverf, maar ook met aquarelverf, potloden en pastelkrijt. Er kan zowel intuitief, als met vooropgezet plan, zowel abstract als figuratief gewerkt worden. Je persoonlijke voorkeuren vormen het uitgangspunt van je werk.

gastenboek2015-kunstweek

Weekindeling

De avond van aankomst is er één van kennismaken met elkaar. Er vindt dan een korte introductie plaats over de cursusweek. De eerste ochtend begint met een uitgebreide introductie. De rest van de 1e cursusdag krijg je een instructieles over het opzetten van een schilderij, de diverse verfsoorten, penselen en begin je met de eerste onderzoeks- en schetsfase. De dagen erna begint het programma dagelijks in stilte met de zonnegroet, een yoga-cyclus om mee wakker te worden (vrije deelname). De zonnegroet wordt afgesloten met een ontspannen meditatie. Na het ontbijt volgt een korte creatieve warming up oefening met de groep. Elke ochtend en middag kun je gemiddeld drie uur onder begeleiding beeldend bezig zijn.
Buiten de cursusuren is het ook mogelijk zelfstandig door te werken. Je bent tot niets verplicht en vrij een eigen indeling te maken. De docent loopt bij je langs om aanwijzingen te geven en je beeldende proces te begeleiden. Halverwege de week is er een middag vrij voor eigen invulling. Tussendoor vinden er werkbesprekingen plaats, want van elkaar kun je ook veel leren. De week wordt feestelijk afgesloten met een expositie van het gemaakte werk. De volgende ochtend na het ontbijt vertrekt iedereen weer naar huis (of blijft nog een week).

Je kunt de cursus volgen in de Sadhaka Combiweken Yoga en Creatief en Kunstweken.

 Dagdeel  Programma
 Voor ontbijt 8.45 – 9.15 uur  Zonnegroet, m.u.v. de eerste ochtend
 Ochtenddeel 10.00 – 12.30 uur  Creatief onder begeleiding
 Middagdeel 14.30 – 17.00 uur  Creatief onder begeleiding
 Avondeel 20.30 – 21.30 uur  Meditatie, creatieve of muzikale activiteit

Sadhaka inspireert om je creatief en spiritueel te ontplooien. Een unieke ervaring waar je nog lang met een glimlach aan terug denkt.

Chandra Patricia en Wim

Foto’s van onze schildercursus

Foto's Cursus Tekenen en Schilderen
Foto's Cursus Tekenen en Schilderen
Foto's Cursus Tekenen en Schilderen
Foto's Cursus Tekenen en Schilderen
Sadhaka cursus locatie foto
Foto's Cursus Tekenen en Schilderen
Schildercursus - Cursus schilderen
Foto's Cursus Tekenen en Schilderen

Deel deze cursus:

Nieuwsbrief ontvangen?