Info aanvragen

Mozaïek cursus

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Mozaïek cursus

Mozaiek cursus

Scherven brengen geluk

Ontdek de decoratieve en kunstzinnige toepassingen van het mozaïek. Je leert de basisvaardigheden zoals het maken van een ontwerp, tegels snijden, knippen, plakken en voegen. Tijdens deze weekcursus maak je een wandobject, spiegel, fotolijst, glasmozaïek, of bewerk je een schaal of dienblad. Er is heel veel mogelijk met de mozaïektechniek.

Je kunt zelf één of meerdere voorwerpen van huis meenemen die je wilt mozaïeken. Op de cursus zijn kant en klare schalen in verschillende maten aanwezig. Maar ook houtplaten en spiegels die in een zelf ontworpen vorm gezaagd en gesneden kunnen worden. Je mag ook zelf een te mozaïeken voorwerp meenemen naar de cursus. Zo maak je een geheel eigen wandmozaïek, lijst of spiegel. Na afloop ga je met één of meerdere prachtige werkstukken naar huis.

Weekindeling

Je start met het helder maken van je interesses. Je oriënteert je d.m.v. het aanwezige beeldmateriaal en begint met een brainstorm- en schetsfase. De eerste dag staat in het teken van je ontwerp, de kleurkeuze en het leren werken met de verschillende gereedschappen voor het knippen en snijden van mozaïektegels. Verspreid over de week kunnen er 10 dagdelen onder begeleiding worden gewerkt. De laatste dag ga je je werkstuk voegen met witte of gekleurde voegsel. Dit is altijd een verassend moment, omdat dan pas het eindresultaat zichtbaar wordt. De week wordt feestelijk afgesloten met een expositie van het gemaakte werk.

Je kunt de cursus volgen in de Sadhaka Combiweken Yoga en Creatief en Kunstweken.

 Dagdeel  Programma
 Voor ontbijt 8.45 – 9.15 uur  Zonnegroet, m.u.v. de eerste ochtend
 Ochtenddeel 10.00 – 12.30 uur  Creatief onder begeleiding
 Middagdeel 14.30 – 17.00 uur  Creatief onder begeleiding
 Avondeel 20.30 – 21.30 uur  Meditatie, creatieve of muzikale activiteit

Sadhaka inspireert om je creatief en spiritueel te ontplooien. Een unieke ervaring waar je nog lang met een glimlach aan terug denkt.

Chandra Patricia en Wim

Foto’s van onze mozaïek cursus

Mozaïek cursus - Cursus mozaieken
Foto's Cursus Mozaïek
Foto's Cursus Mozaïek
Foto's Cursus Mozaïek
Sadhaka cursus locatie foto
Foto's Cursus Mozaïek
Foto's Cursus Mozaïek
Foto's Cursus Mozaïek

Deel deze cursus:

Nieuwsbrief ontvangen?