Info aanvragen

Mindful Tango en Tantra massage

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Duo week met Mindful Tango en Tantra massage

tantra-massage-johan3

Tantra & Tango, een ontmoeting vanuit het hart

Tantra & Tango hebben hele mooie overlappingen, waarvan de mooiste overeenkomst is dat je je laat leiden vanuit je hart. Deze Tantra massage & Tango week is veel meer dan een dans of massage, het is een vorm van zijn. Het gaat niet om de pasjes of massage technieken, het gaat over afstemming vanuit het hart in het moment….

Deze week is een ontdekkingsreis waarin je wordt ondergedompeld in tantra massage, tango, beweging en meditatie onder deskundige begeleiding van Tantra masseur Johan Raaimakers en Tango docent Franc Duking. Sadhaka verzorgt de rest: rust, ruimte, vrijheid, lekker eten, zwemmen, wandelen, zonnen. Tel je dit alles op dan heb je een heerlijke actieve en verdiepende vakantie waarbij je jezelf samen met anderen streelt en vervult met prana energie die alom aanwezig is.

Tantra massage en Tango

Wat maakt de combinatie van Tantra massage en Mindful tango zo bijzonder? Tantra masseur en trainer Johan Raaimakers en Tango docent Franc Duking brengen deze week allebei hun passie in, de verbinding vanuit het hart. De tango en massage workshops versterken elkaar dan ook enorm, in lichaamsbewustzijn en in energie. Dit laat je met aandacht verbinden met jezelf, met je lichaam, met je prana energie, met je hartsverlangen. Vind diepere lagen van zelfacceptatie en balans, om van daaruit in verbinding te gaan met de ander. Mindful Tango en Tantra massage is natuurlijk ook gewoon genieten, van hartsverbinding, van aanraken en aangeraakt worden. Het is de ideale combinatie van inspanning en ontspanning.

Waar onze ziel het lichaam ontwaakt begint prana energie te stromen

De massages in deze week

– Prana flow massage – Prana energie wordt opgewekt door middel van de mannelijke en de vrouwelijke zones op het lichaam te activeren en te mengen tot één prana energie. Deze prana energie is het neutrale (non dualistisch) fundament voor hoe de massage intuïtief verder verloopt.
– 5 elementen massage- Op meeslepende muziek worden de 5 elementen aarde. water. vuur. lucht en ether in het lichaam geactiveerd. Na een uitleg en demonstratie volgt het geven en ontvangen in koppels alle rust zelf gaan masseren en ontvangen. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt.
– MoonPoint / KamaMarma massage – Erogene zones, en punten die verbonden zijn met de chakra’s en sub-chakra’s, worden door massage gestimuleerd en zo geactiveerd. De punten op het lichaam kunnen worden onderverdeeld in gevoelige tot zeer gevoelige zones. Wanneer alle zones geopend ofwel ontwaakt zijn kan je alles doen ongeacht de volgorde, als het maar goed voor elkaar voelt. Het gehele lichaam wordt zo omgetoverd tot één grote erogene zone.
– Inner flow massage. Een massage om contact te maken met jezelf en naar binnen te keren. Geen tot weinig vuur elementen maar rustige, aardende en verwarmende aanrakingen en massage bewegingen. Heel het lichaam wordt in diepe rust en vrede gebracht, met momenten van diep voelen en bezinnen van binnen uit.

Dit is een greep van het aanbod. Het niveau en behoeften van de deelnemers en de onderwerpen die aangeraakt worden tijdens de cursus bepalen het definitieve programma. Maatwerk dus, dat aangevuld wordt met eventueel een 4 of 8 handen massage, geblinddoekt masseren, dans, meditatie, yoga, enzovoorts. Kortom alles wat onze geest en ziel tot balans zal brengen.

Tango in deze week

De Argentijnse tango is een speelse, sensuele improvisatiedans zonder afgesproken passen. Een ontspannen verbinding zorgt ervoor dat je actief luisterend en open in het moment samen kunt zijn. Om dit te bereiken maken we je eerst meer bewust van je eigen lichaam en verdiepen de verbinding van je centrum met de vloer. Naast deze verbinding met de aarde werken we ook met een trotse, openhartige houding, een opgerichte as. Het gevolg is een ontspannen connectie tussen buik, hart en hoofd. Dit maakt het mogelijk om met open hart verbinding te maken met de ander. De dans wordt verder geïnspireerd door de prachtige muziek.

Omdat de dans direct uit je lichaam komt raakt leren van tango aan diepere essenties en verlangens in iedereen. We baseren onze tangolessen op essenties zoals bijvoorbeeld aanwezigheid en balans, verbinding en aarding, duidelijke intentie versus overgave, improvisatie en vrijheid, polariteit, muzikaliteit. Deze manier van lesgeven laat je ontspannen en afstemmen vanuit je hart in het moment. Het nodigt uit tot rusten in jezelf, tot in beweging komen vanuit de puurheid van de prana energie. De combinatie met tantra massage versterkt dit, omdat tantra en tango beide een ingang bieden om dieper in verbinding te komen hiermee, om van daaruit in beweging te komen met een ander.

Leiden & volgen
Eén van de leukste dingen in tango dansen is de uitwisseling in de rollen leider en volger. Leiden gaat over je mannelijke energie sturen met een duidelijke intentie, je volger uitnodigen zonder dwingend of aarzelend te zijn. Volgen vanuit je vrouwelijke energie is in actieve overgave leren dansen. Wat is er nodig om je leider te volgen maar tegelijkertijd vol in je creatieve kracht te blijven staan? In de lessen nodigen we je uit af en toe van rol te wisselen, om hierin sneller te ervaren en te leren. Het kan een verrijking zijn om beide rollen in jezelf te ervaren, of juist om 1 van de rollen in de diepte te ervaren. Je volgt hierin eigen keuze. Spelen met leiden en volgen kan je ook laten ervaren hoe de polariteit en de passie in je relatie te verdiepen. Tango leren en tango gaan dansen is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk, vol humor en samen genieten.

Tango is vast heel moeilijk…

Dit misverstand houdt veel mensen tegen om tango te gaan leren. Onze tango lessen met een tantrische bedding zorgen ervoor dat je als vanzelf leert dansen, op een ontspannen manier. Tango gaat vooral over verbinding, over samen leren bewegen, over samen spelen; je hoeft geen volgordes van passen te onthouden. Dat maakt het makkelijk voor veel mensen met de angst dat dansen moeilijk is, of de overtuiging dat ze geen ritme kunnen houden.

“Tango leren is jezelf ontdekken. Tango dansen is jezelf loslaten” (Tango Zen)

Trainers

Foto's Massage

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, singles, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd.
Ervaring met Tango of massage is niet nodig.

Koppels worden in de workshops gevormd en kunnen wisselen, bestaande koppels kunnen kiezen om samen te gaan of ervaring op te doen met anderen.

Tantra leert je de gelijkwaardigheid tot de ander te zien, en stelt vragen als hoe kan jij ontvangen en of geven, ben jij een volger of juist een initiatiefnemer, neem je de verantwoordelijkheid in een aanraking of laat jij een ander al snel over je grenzen gaan waardoor je de energie vastzet? Allemaal onderwerpen die in een veilige setting aan bod kunnen komen.

Het programma

Aankomst zondag tussen 16 en 19 uur, aankomen en slaapplek inrichten, diner en welkom om 19.00 uur, in de avond het Sadhaka namenspel en chillen bij het kampvuur.
10.00 – 12.30 ochtend programma (5 ochtenden)
15.30 – 18.00 middag programma (5 middagen)
21.00 – 22.00 diverse avond activiteiten (optioneel)

Dag 1:
Massage: Speelse kennismaking met dans, beweging en Moon-point/hoofd
massage.
Tango: Speelse kennismaking en een tangoles over verbinding en
aanwezigheid.
Dag 2:
Massage: Prana flow massage rugzijde, geven en ontvangen.
Tango: Een workshop over polariteit en het spel van leiden en volgen.
Dag 3:
Massage: Prana flow massage, voorzijde.
Tango: een les over lopen, versnellingen, vertragingen en sensualiteit.
Dag 4:
Massage: Geven en ontvangen van de 5 elementen massage.
Tango: Een speelse les over draaien, elegantie en voelbaar maken van je
as.
Dag 5:
Massage: Een 4 handen of een geblinddoekte massage geven en ontvangen
Tango: Een workshop over muzikaliteit en speelsheid. We gebruiken deze
les voor integratie.

Dag 6: afscheid, vertrek na het ontbijt tot 10.00 uur, of je blijft nog
een week genieten van de rust of van een andere cursusweek.

Foto’s van een Tango & Tantra massage week

sadhaka-tango2023-3
Tantra & Tango
Sadhaka-tantrafestival23-2
sadhaka2023-tango2
Ontdek overgave en dominantie in jezelf en de ander
Tantra & Tango

Deel deze cursus:

Nieuwsbrief ontvangen?