Info aanvragen

Lichaamswerk en creativiteit

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Aankomen in je eigen binnenwereld

Combiweek Creatief : Yoga : Tantra 1

Creatief werken vanuit je onderbewustzijn

Als jij je uitspreekt, puur vanuit jezelf, ben je prachtig! Als jij iets maakt, puur vanuit jezelf, maak je iets prachtigs! Maar durf je dat? Neem je daar de ruimte voor? En vind je daarvoor de juiste energie?

In deze week leer je met docent lichaamswerk en creativiteit Jacqueline Schellingerhout steeds weer verbinding maken met wat er bij jou speelt; wat je voelt, wat je ervaart, wat je wilt, wat je behoefte is. Dit oefenen we zowel in lichaamswerk als in creatief maken. Wanneer is het voor jou prettig en veilig, waar zit een blokkade en hoe ga je daarmee om, waar zit het plezier en de concentratie? Hoe kan je weer verder? Je leert steeds weer aanwezig te zijn bij wat is en in flow te komen, met jezelf en in je werk.

Laat je creativiteit stromen

Docent Jacqueline Schellingerhout maakt in de cursusweek onder anderen gebruik van The Artist Way van Julia Cameron en Big Magic, creative living beyond fear, van Elisabeth Gilbert, waarbij je contact leert maken met de bron; met creativiteit.

“While it’s happening, I thank the mystery for its help. And when it departs, I keep on working anyhow, hoping that someday my genius will reappaer.”
(Elisabeth Gilbert – in ‘Big Magic’)

Jacqueline werkt met ontspanning, beweging, muziek, spel, meditatie, ademwerk, focussen en sharings. Ze creëert een groepsveld, waarin je deelt in 2- of 3-tallen of individueel met de docent. Je werkt grotendeels zelfstandig onder de professionele begeleiding van Jacqueline.

Een heerlijke week met overvloedige aandacht voor je eigen binnenwereld en een onbevangen creëren vanuit plezier.

Creativiteit is een ervaring, een beleving

De dag start in de groep waar tijd word genomen om lekker in je lichaam aan te komen. Er is zowel ruimte voor wat er van binnen speelt als voor plezier en het aankomen in het veld van creativiteit. In de loop van de dag wordt hier ook de tijd voor genomen.

Tijdens de hele week werk je aan jouw creatieve werk. Dit kan van alles zijn en je kunt ook aangeven hoe je dat wilt. Helemaal vrij je eigen proces in, of samen met Jacqueline tot een aantal randvoorwaarden komen waarbinnen jouw proces kan stromen.

Wil je schilderen, tekenen, boetseren, schrijven, verzamelen, dansen, bouwen, kliederen, prutsen, een plan uitwerken of iets heel anders? Het is helemaal ok. Je kunt groot werken of klein, binnen of buiten, zitten of bewegen, veel of weinig maken en mooi of lelijk werk laten ontstaan. Je doet een onderzoek en stelt je open voor nieuwe wegen. Zo ontdek of verdiep je je eigen materiaal, stijl en thematiek. De docent Jacqueline Schellingerhout nodig je uit om ruimte te laten voor experiment.

Voor wie is de cursus?

• Je vindt het fijn om aandacht te geven aan wat er bij jou van binnen speelt
• Je houdt van creëren
• Je loopt weleens vast in je creatieve proces en je wilt graag meer flow ervaren
• Je voelt dat je kunstenaar bent, maar het komt er nog (of weer) niet lekker uit
• Je hebt de academie gedaan (of zit daar nu op) maar wilt meer aandacht voor jouw proces
• Je bent coach of lichaamswerker en wilt graag meer creativiteit inbrengen voor je cliënten
• Je bent helemaal geen kunstenaar of coach, maar je wilt meer bij je gevoel komen en/of meer creativiteit en plezier in je dagelijks leven ervaren
• Je zoekt meer verbinding
• Je wilt je proces graag delen
• Je houdt van groepswerk en het veld wat daarbij ontstaat en van zelfstandig werken

Foto's Cursus Mozaïek

Sadhaka inspireert om je creatief en spiritueel te ontplooien. Een unieke ervaring waar je nog lang met een glimlach aan terug denkt.

Chandra en Wim

Weekindeling

De avond van aankomst is er één van kennismaken met elkaar. Er vindt dan een korte introductie plaats over de cursusweek.

Elke dag start om 10 uur met wat werken aan de hand van een oefening. Daarna ga je lekker zelfstandig aan de slag en is er mogelijkheid samen naar het werk en het proces te kijken. Buiten de begeleidingsuren van Jacqueline om kun je onbeperkt gebruik maken van het kunstatelier.

Het ochtenddeel is van 10.00 – 12.30 uur, het middagdeel van 15.00 – 17.30 uur. ’s Avonds is er een meditatieve, creatieve of muzikale activiteit of vrije invulling.

Dag 1
Kennismaken, aankomen in je eigen binnenwereld, ‘kunstenaars afspraakje’.
Eigen werk maken

Dag 2
Aankomen in je eigen binnenwereld, creatief werken vanuit je onderbewustzijn.
Eigen werk maken

Dag 3
Aankomen in je eigen binnenwereld, waarnemen, verzamelen.
Eigen werk maken

Dag 4
Aankomen in je eigen binnenwereld, intuïtief werken met klei.
Eigen werk maken

Dag 5
Aankomen in je eigen binnenwereld, intuïtief schrijven.

De week wordt feestelijk afgesloten met een expositie van het gemaakte werk. De volgende ochtend na het ontbijt vertrekt iedereen weer naar huis (of blijft nog een week).

Foto's beeldhouwen

Wat neem je mee na deze week?

• Je hebt meer bewustzijn op je eigen binnenwereld
• Je voelt je creativiteit meer stromen en kan dit meenemen in je dagelijks leven
• Je ervaart daardoor ook meer creativiteit en plezier in je dagelijkse dingen
• Je hebt helderder wat jouw werk is
• Je hebt meer duidelijkheid over je materiaal, stijl en thematiek
• Je neemt de methode (de combinatie van lichaamswerk en creativiteit) mee en kunt daar zelf mee verder waardoor je gemakkelijker in flow komt
• Je hebt teruggekregen wat jouw werk doet met anderen
• Je hebt meer plezier in je werk en in je dagelijks leven
• Je voelt je zekerder over je werk en jezelf

Foto's beeldhouwen

Materialen

Al het benodigde materiaal is aanwezig, zoals boetseerklei, verschillende stenen (speksteen, kalksteen, albast, serpentijn), een breed assortiment mozaïektegels en gekleurd glas, acrylverf, olieverf, aquarelpotloden en verf, pastelkrijt (soft en olie), schildersdoeken en schetsboeken. Verder zijn er schildersezels, beeldhouwbokken, penselen, beitels, etc. voorhanden.
Natuurlijk mag je ook je eigen materialen en gereedschappen meenemen als je dat prettig vindt werken. Aan het einde van de week worden je gebruikte materialen contant afgerekend (kostprijs).

Enkele reacties van deelnemers die een Creatieve week bij Sadhaka hebben gevolgd

Ik vond de week van Jacqueline echt heel erg leuk en goed! Begonnen aan Julia Cameron ook. Een paar van mijn schilderijen heb ik aan de muur gehangen, als herinnering, omdat ik blij ben dat het toch lukte om uit m’n hoofd te komen.
Françoise 

Ik kwam om weer ruimte te maken in mijn hoofd en vrijer te worden in mijn schilderen. En daar sta ik dan met een abstract werk en een vrij hoofd… Fantastisch. Mooie groep. Ik heb veel geleerd. Diana

Ik kom zeker terug, vooral wanneer mijn plezier in kunst even is verdwenen. Hier vind je creativiteit zoals het moet zijn. Jullie hebben mij nieuwe dromen gegeven. Kyra

Volop inspiratie opgedaan om ook na deze week creatief verder te gaan. Genoten van de gemoedelijke en relaxte sfeer in de groep, bij jullie en de omgeving. Erna

Nieuwe smaken leren kennen; leren kennen wat rust is en uitleven in het crea atelier. Je voelt dat hier heel veel liefde hangt. Ik kom zeker nog een keertje terug. Elke

Foto’s van een kunstweek

Foto's Cursus Tekenen en Schilderen
Foto's Cursus Mozaïek
Foto's Linoleum
Foto's beeldhouwen
Le Moulin, een plek om te Zijnnnnn
sadhaka-kunstweek2023-1
Foto's Cursus Tekenen en Schilderen
Foto's Cursus Tekenen en Schilderen

Deel deze cursus:

Nieuwsbrief ontvangen?