Info aanvragen

Ere zij jou! Belichaamd & Aanwezig

 • Ruim 15 jaar ervaring
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Prachtige plek middenin de natuur
 • Duurzaam verblijf
 • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Zomerweek Celebrating Life

sadhaka-jeannine2024-1b

Rust, vrede, vrijheid en levensplezier!

Een diepgaande en verbindende week waarin we het leven vieren! Ervaringsgericht en belichaamd middels een mix van krachtige werkvormen: Internal Family Systems (IFS), stembevrijding, tantrische oefeningen, mindful yoga, meditatie, mantra’s zingen, dans en massage. De rode draad is rust, vrede, vrijheid, ontspanning en levensplezier in je innerlijke systeem. Oefenen om aanwezig te kunnen blijven in het moment, ongeacht de kleur en smaak ervan.
Het wordt een week van verdieping, verbinding, inzicht, speelsheid en verwondering.

Jij, all-inclusive!

De grondhouding van de week is dat alles in ons welkom is. Want hoe kan je in vrijheid leven als je het positieve najaagt en het negatieve naar de kelder verbant? Dat is alsof de blauwe hemel zou zeggen:’Hé, jij prachtig pluizige wolk, ik vind je leuk, jij mag in mijn hemel drijven, maar jij donkere wolk, jou wil ik niet, ga weg!’ Grappig scenario, maar het verbeeldt wel wat we onbedoeld vaak met onszelf doen.
Wat als we onszelf toestemming zouden geven om werkelijk alles in ons aan het woord te laten? Ook die ons opjagende, kritische, geheime, beschamende delen? Wat als we luisteren naar wat ze ons te vertellen hebben en hoe ons vanuit goede intentie proberen te beschermen? Wat als we een relatie met ze opbouwen en samen gaan werken?

Dan kan de innerlijke strijd ontspannen, kan ons hart openen, en slaken al die stemmetjes in ons een zucht van verlichting omdat ze zich gezien en gehoord voelen.

Wat gaan we doen?

De dagen zijn gevarieerd door een afwisseling van uitnodigende werkvormen: yoga & dans, de stem via stembevrijding en mantra’s zingen, oefeningen vanuit de tantrische traditie als inquiries en massages. Het compassievolle gedachtengoed van Internal Family Systems Therapy is in alles verweven. Alle stemmen welkom!

Wat neem je mee na deze week?

 • Je hebt meer zicht op en leiderschap over je binnenwereld.
 • Je hebt meer compassie voor de delen (stemmen) in jou waar je last van hebt.
 • Je ontvangt tools om op een vriendelijke manier in gesprek te gaan.
 • Je krijgt oefeningen mee om thuis verder mee te kunnen gaan.
 • Je voelt meer ontspanning en zit lekkerder in je lijf.
 • Je voelt meer ruimte en levensplezier

Met een voldaan gevoel en een lach op je gezicht weer huiswaarts!

“When we invite all parts of our internal family system to the table, we create a sense of unity and harmony within ourselves”.
Richard Schwartz

Werkvormen nader toegelicht

Jeannine put uit een heel scala aan werkvormen. De cursus en de deelnemers zijn een levend organisme, daarom zijn het programma en de werkvormen flexibel, in aansluiting op de behoeften en verlangens van de groep.

– Internal Family Systems Therapy (IFS)
IFS gaat ervan uit dat we een geheel van delen zijn in plaats van een enkelvoudige identiteit. Delen worden gezien als interne familieleden. Veel delen kunnen goed samenwerken en ondersteunen ons in het leven. Andere delen kunnen het onderling oneens zijn en geven continue commentaar op ons. Zo kan een deel liever alleen thuis op de bank willen blijven zitten terwijl een ander deel je juist van de bank af wil krijgen om onder de mensen zijn. Dit kan ons uitputten en belemmeren in het dagelijks leven. De achterliggende intentie is goed: ze doen er alles aan om ons om ons veilig te houden, koste wat kost. IFS helpt om relatie te bouwen met deze delen zodat ze vertrouwen ontwikkelen in onze innerlijke leiding. Dan kunnen ze ontspannen en met ons samenwerken.

– Stembevrijding
Jezelf precies daar te laten zijn waar je bent. Vanaf die plek je uit te drukken via je stem. Jouw unieke verhaal in klanken. Oordelen van jezelf of anderen mogen meereizen in je jouw klankverhaal. Er hoeft niets weg. ‘Goed’ kunnen zingen doet er dus niet toe. Onder alles wil onze ziel zingen!

– Mindful yoga en meditatie
Jeannine’s yogastijl is ontstaan en ontwikkeld tijdens non-dualiteits retraites. Het is een mix van hatha yoga, oefeningen uit Oosterse disciplines, De Helende Geluiden vanuit Tao yoga, meridiaanyoga, energie- en stemwerk. Met uitnodigingen om te spelen en je comfortzone te verruimen.

– Mantra’s zingen
Heerlijk meezingen met de muziek van mantrazangers. Hart openend met ruimte voor jouw stem, precies zoals die is. Als je een instrument bespeelt is het heel leuk als je dat meeneemt en Jeannine even mailt. Dan kan ze je eventueel wat mantra’s toesturen om in te studeren.

– Tantrische oefeningen
Inquiries, de tandava meditatie, massage.
(Tijdens deze retraite blijft de kleding aan).

Programma

Aankomst zondag 21 juli tussen 16.00 en 19.00 uur, tijd om je te settelen en je slaapplek in te richten. Met een kopje thee in je hand te genieten van de prachtige plek en kennis te maken met andere deelnemers! Om 19.00 uur is er diner gevolgd door een introductie.

Maandag tot vrijdag:
10.00 – 12.30 : ochtend workshop (5 ochtenden)
15.30 – 18.00 : middag workshop (4 middagen)
21.00 – 22.00 : diverse avondactiviteiten (facultatief, door Sadhaka georganiseerd)

Zaterdag 27 juli vertrek na het ontbijt, rond 10 uur of blijf nog een week!

Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.

Rumi

Voor wie is de cursus?

Voor iedereen die zich geroepen voelt. Al dan niet met klamme handjes. Deze retraite heeft een liefdevolle en stevige bedding. Fijn als je al bekend bent met enig persoonlijk ontwikkelingswerk. Daarbij is nieuwsgierigheid een welkom element.

 • Je houdt ervan om aandacht te geven aan wat zich afspeelt in je binnenwereld.
 • Je bent op zoek naar verdieping van je innerlijk leiderschap.
 • Je verlangt naar ontspanning, zowel fysiek als geestelijk.
 • Je houdt van of voelt je bereid om nieuwe dingen uitproberen, je comfortzone te verruimen.
 • Je houdt van of bent benieuwd naar groepswerk en de verbinding die daarin ontstaat.
 • Je houdt van of bent benieuwd naar (dieper) landen in je lijf middels massage, yoga & dans.
 • Je bent bereid om jezelf in te brengen.

Alles met respect voor jouw grenzen! Jij hebt de regie.

De sfeer van de cursus en Jeannine’s manier van begeleiden

Jeannine’s achtergrond en reis tot nu toe hebben haar gemaakt tot de begeleider die ze nu is. De Engelse non-dualiteitsspreker Jeff Foster*, voor wie ze nu zo’n 15 jaar werkt, noemt zijn retraites ‘a meeting between friends’. Zo ziet zij deze week ook: een ontmoeting op basis van gelijkwaardigheid. Ze vertelt: “Ik ken de diepte van het leven. Daardoor voel ik veel ruimte. Voor jouw ervaringen, voor jouw reacties, ook als die intens zijn. Ik snap dat vanuit mijn eigen ervaring zo goed, hoe fijn het is om daarin ontmoet te worden. Ik kan blijven, ook als het moeilijk wordt. Mijn manier van begeleiden is vanuit mijn hart, speels, verdiepend en met gevoel voor humor. Voor ons ‘serieuze volwassenen’, is humor zo’n fijn element en hulpmiddel. Mijn intuïtie is goed ontwikkeld. Ik zal de dingen die ik zie en voel respectvol benoemen, mits jij dat wilt. Altijd in het tempo van jouw systeem, dat is voor mij leidend.
Alles wat ik aanbied is een uitnodiging. Ik zal hier en daar prikkelen en kietelen, maar jij behoudt de regie. Er hoeft niets.”

Wil je meer weten over Jeannine, kijk dan op www.jeanninedeklerk.nl of klik hier.

Assistent Paul Bruijn

Paul Bruijn is tijdens deze retraite assistent. Hij beschikt over een goed inlevingsvermogen en speelse humor. Al jaren bewandelt hij het pad van persoonlijke ontwikkeling, onder andere in de vorm van tantra. Sinds anderhalf jaar is hij verslingerd geraakt aan IFS. Hij is blij met de stevigheid die het hem brengt in zijn intern en extern leiderschap.

Enkele reacties van deelnemers die een training bij Jeannine hebben gevolgd

Jeannine is een powerhouse! Die kracht zet ze op een mooie en bewuste manier in. Sprankelend, warm. Ze kan ontzettend goed intunen en daar sluiten haar interventies op aan, in alle respect en ruimte. Ze waarborgt een veilige container. Gekruid met een fijn gevoel voor humor. M. van Dijk

Voor mij is IFS is een liefdevolle methode om mijn kindsdelen te leren kennen en te integreren. Jeannine is een enorm liefdevolle en betrokken coach geweest in mijn proces. Uiteindelijk gaat het erom contact te maken met de liefde voor jezelf en daar brengt ze je stapsgewijs naar toe. Ik ben erg dankbaar dat ik haar heb gevonden en dat wens ik ook voor anderen. Gijs Hubben

Over stembevrijding
Een gave en belangrijke ervaring was dat ik voelde hoe warm ik werd, hoeveel energie er ging stromen door klank te geven aan wat er op dat moment in mij aanwezig was. Ik ging me zo levendig voelen. En ik geloof dat dat is hoe het bedoeld is te zijn. Dat we expressie geven aan wie we zijn op dat moment, in alle kleuren. Merel

De yogalessen van Jeanine hebben een grote meerwaarde ten opzichte van de yogalessen die ik kende. Ik denk dat ik deze meerwaarde het beste kan samenvatten met de woorden ‘diep thuiskomen’. Haar manier van begeleiden is precies, toegewijd, gebalanceerd en origineel (de bijzondere intermezzo’s met mantra zingen), maar de grote kracht schuilt in het veld van waaruit ze ons begeleid. Een belichaamd veld van natuurlijke acceptatie en verbondenheid met het leven Nu. Dat maakte ze in mij wakker tijdens haar lessen: thuiskomen. Marinet Ritz – organisatieadviseur / coach

Foto’s van een training bij Jeannine

sadhaka-jeannine2024-6
sadhaka-jeannine2024-4
sadhaka-jeannine2024-16
sadhaka-jeannine2024-12
Le Moulin, een plek om te Zijnnnnn
sadhaka-jeannine2024-7

Deel deze cursus:

Nieuwsbrief ontvangen?