Info aanvragen

Celebrating Life – Embodied Presence Retraite

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Celebrating Life zomerweek

sadhaka-jeannine2024-1b

Rust, vrede en vrijheid brengen in je innerlijke systeem

Dit wordt een diepgaande week, maar vooral ook één van veel plezier om het leven te vieren! Een week die inzicht en ‘embodiment’ samen laten vloeien middels een mix van krachtige werkvormen: Internal Family Systems, stembevrijding, tantrische oefeningen, mindful yoga, meditatie, mantra’s zingen, dans en massage. De rode draad is rust, vrede en vrijheid brengen in je innerlijke systeem. Met stevigheid aanwezig kunnen blijven in het moment, welke uitdaging je ook tegenkomt in de drukte van het dagelijkse bestaan.
Het wordt een week van verdieping, verbinding, speelsheid en verwondering. Ontdek hoe we samen het leven kunnen vieren in vrijheid!

Zijn wie je bent: voluit jij!

De grondhouding van de cursus is dat alles in ons welkom is. Want hoe kan je in vrijheid leven als je het positieve najaagt en het negatieve naar de kelder verbant? Dat is alsof de blauwe hemel zou zeggen:’He, jij prachtig pluizige wolk, ik vind je leuk, jij mag in mijn hemel drijven, maar jij ‘donkere wolk’ jou wil ik niet, ga weg! Grappig scenario, maar het verbeeldt wel wat we onbedoeld vaak met onszelf doen.
Wat als we onszelf permissie zouden geven om werkelijk alles in ons aan het woord te laten? Juist ook die ons opjagende, kritische, donkere, geheime, beschamende delen? Horen wat ze ons te vertellen hebben en hoe ons vanuit goede intentie proberen te beschermen? Een relatie met ze op te bouwen en te gaan samenwerken?
Wat als we het avontuur aangaan en ons als dappere ridders toekeren naar de draak? Zou het vuur van de draak ons eigen licht dan misschien ontsteken, in plaats van doven?
Voel je je geïnspireerd, ga dan met me mee op deze helende ‘trip’ naar het onbekende. Ontdek of verdiep je natuurlijke staat van vrede, vrijheid en innerlijke kracht. Ervaar je levenslust en authenticiteit. Laat de wereld meegenieten van Voluit Jij!

Wat gaan we doen?

De dagen zijn zeer gevarieerd doordat er een afwisseling van uitnodigende werkvormen wordt gebruikt: fysieke beweging (yoga en dans), de stem via stembevrijding en mantra’s zingen, en oefeningen vanuit de tantrische traditie als inquiries in aanwezigheid van de ander en massages. Het gedachtengoed van IFS is in alles verweven en Jeannine zal daar ook een en ander over uitleggen en je laten ervaren.

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness, that most frightens us.”
Marianne Williamson

Werkvormen nader toegelicht

Er is een heel scala aan werkvormen waar Jeannine uit put. Van tevoren maakt ze een programma, maar voelt en overlegt met de deelnemers wat er nodig is, waar de interesse naar uitgaat. Het zou dus kunnen gebeuren dat niet alle werkvormen aan bod komen.

– Internal Family Systems Therapy
Eén van Jeannine’s belangrijkste werkvormen is het wetenschappelijk bewezen gedachtengoed van Internal Family Systems (IFS). IFS gaat ervan uit dat we een geheel van delen zijn, als subpersoonlijkheidjes. Onze interne familieleden. Via gedachten, sensaties, gevoelens en dromen spreken ze tot ons. Vaak zijn ze het onderling oneens. Ook daarom kunnen ze ons zo belemmeren en uitputten in het dagelijks leven. Terwijl hun achterliggende intentie is om ons veilig te houden, koste wat kost. We bouwen relatie met de delen en helpen ze het vertrouwen terug te krijgen in onze innerlijke leiding.

– Stembevrijding
In alle vrijheid zijn wie je bent en vandaaruit je stem laten horen. Jouw eigen unieke verhaal in klanken uit te drukken. Los van oordelen van jezelf of anderen over je stem. ‘Goed’ kunnen zingen doet er dus niet toe.

– Mindful yoga en meditatie
Jeannine’s yogastijl is ontstaan en ontwikkeld tijdens non-dualiteits retraites. Het is een mix van hatha yoga, oefeningen uit Oosterse disciplines, De Helende Geluiden vanuit Tao yoga, meridiaanyoga, energiewerk en klanken maken, shaken,  en Jeannine’s unieke manier om  je comfortzone te verruimen. De meditaties ontstaan vaak in het moment, vanuit afstemming op de groep.

– Mantra’s zingen
Heerlijk meezingen met de muziek van de artiesten. Hartopenend en ruimte voor jouw stem, precies zoals die is. Als je een instrument bespeelt is het heel leuk als je dat meeneemt. In dat geval mag je Jeannine vooraf mailen, dan kan ze je alvast een paar mantra’s doorgeven om te oefenen.

– Tantrische oefeningen
Self-inquiries, wellicht de tandava meditatie, aanraking & massage*.
*Tijdens deze retraite blijft de kleding aan.

Programma

Aankomst zondag 21 juli tussen 16 en 19 uur, tijd om je te settelen, slaapplek in te richten, anderen te ontmoeten. Met een kopje thee in je hand te genieten van de prachtige plek en kennis te maken met andere deelnemers! Om 19.00 uur is er diner gevolgd door een introductie.

Maandag tot vrijdag:
10.00 – 12.30 : ochtend workshop (5 ochtenden)
15.30 – 18.00 : middag workshop (4 middagen)
21.00 – 22.00 : diverse avondactiviteiten (facultatief, door Sadhaka georganiseerd)

Zaterdag 27 juli vertrek na het ontbijt, rond 10 uur of blijf nog een week!

Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.

Rumi

Voor wie is de cursus?

Voor iedereen die zich geroepen voelt. Al dan niet met klamme handjes. Deze retraite heeft een liefdevolle maar ook stevige bedding. We hopen dan ook op een balans tussen mannen en vrouwen maar we gaan zien wat de kosmos in petto heeft! Jeanine heeft bewust gekozen voor een mannelijke assistent (Paul Bruijn), dat is fijn voor de polariteit.
Mocht je nog wat meer willen weten over wie Jeanine en wat zij aanbiedt, Klik hier of bezoek haar website: www.jeanninedeklerk.nl

De sfeer van de cursus en Jeannine’s manier van begeleiden

Jeannine’s achtergrond en reis tot nu toe hebben haar gemaakt tot de begeleider die ze nu is. De Engelse non-dualiteitsspreker Jeff Foster*, voor wie ze nu zo’n 15 jaar werkt, noemt zijn retraites ‘a meeting between friends’. Zo ziet zij deze week ook, jij en Jeannine ontmoeten elkaar op basis van gelijkwaardigheid. Ze vertelt: “Ik ken de diepte van het leven. Daardoor voel ik veel ruimte. Voor jouw ervaringen ongeacht de kleur en smaak, ruimte voor jouw reacties, ook als die intens zijn. Ik snap dat vanuit mijn eigen ervaring zo goed. Hoe fijn het is om daarin ontmoet te worden. Ik kan blijven, ook als het moeilijk wordt. Mijn manier van begeleiden is vanuit mijn hart, speels, verdiepend en met gevoel voor humor. Voor ons grote ‘serieuze’ mensen, is humor zo’n fijn element en hulpmiddel. Mijn intuïtie is goed ontwikkeld. Ik zal de dingen die ik zie en voel respectvol benoemen. Maar altijd in het tempo van jouw systeem, want dat is voor mij leidend.
Alles wat ik aanbied is een uitnodiging. Ik zal hier en daar prikkelen en kietelen, maar jij behoudt de regie. Er hoeft niets.”

Assistent Paul Bruijn

Paul Bruijn is tijdens deze retraite assistent, met inlevingsvermogen en speelse humor. Al jaren bewandelt hij het pad van persoonlijke ontwikkeling, onder andere in de vorm van tantra. Sinds een paar jaar is hij verslingerd geraakt aan IFS. Hij is blij met de stevigheid die het hem brengt in zijn innerlijk en extern leiderschap.

Enkele reacties van deelnemers die een training bij Jeannine hebben gevolgd

Jeannine is een powerhouse! Die kracht zet ze op een mooie en bewuste manier in. Sprankelend, warm. Ze kan ontzettend goed intunen en daar sluiten haar interventies op aan, in alle respect en ruimte. Ze waarborgt een veilige container. Gekruid met een fijn gevoel voor humor. M. van Dijk

Voor mij is IFS is een liefdevolle methode om mijn kindsdelen te leren kennen en te integreren. Jeannine is een enorm liefdevolle en betrokken coach geweest in mijn proces. Uiteindelijk gaat het erom contact te maken met de liefde voor jezelf en daar brengt ze je stapsgewijs naar toe. Ik ben erg dankbaar dat ik haar heb gevonden en dat wens ik ook voor anderen. Gijs Hubben

Over stembevrijding
Een gave en belangrijke ervaring was dat ik voelde hoe warm ik werd, hoeveel energie er ging stromen door klank te geven aan wat er op dat moment in mij aanwezig was. Ik ging me zo levendig voelen. En ik geloof dat dat is hoe het bedoeld is te zijn. Dat we expressie geven aan wie we zijn op dat moment, in alle kleuren. Merel

De yogalessen van Jeanine hebben een grote meerwaarde ten opzichte van de yogalessen die ik kende. Ik denk dat ik deze meerwaarde het beste kan samenvatten met de woorden ‘diep thuiskomen’. Haar manier van begeleiden is precies, toegewijd, gebalanceerd en origineel (de bijzondere intermezzo’s met mantra zingen), maar de grote kracht schuilt in het veld van waaruit ze ons begeleid. Een belichaamd veld van natuurlijke acceptatie en verbondenheid met het leven Nu. Dat maakte ze in mij wakker tijdens haar lessen: thuiskomen. Marinet Ritz – organisatieadviseur / coach

Foto’s van een training bij Jeannine

sadhaka-jeannine2024-6
sadhaka-jeannine2024-4
sadhaka-jeannine2024-16
sadhaka-jeannine2024-12
Le Moulin, een plek om te Zijnnnnn
sadhaka-jeannine2024-7

Deel deze cursus:

Nieuwsbrief ontvangen?