Info aanvragen

Beeldhouwcursus

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Beeldhouwcursus

Een persoonlijk kunstzinnig beeldhouwwerk

Ontdek de mogelijkheden en onmogelijkheden van steen en de verschillende technieken om steen te bewerken tot een persoonlijk kunstzinnig beeldhouwwerk.

Beeldhouwen in steen

In de cursus beeldhouwen word je in een week tijd de elementaire vaardigheden van het beeldhouwen bijgebracht.
Het is een kunst de vormgeving aan te laten sluiten aan de aard van het materiaal: werken vanuit de vorm van de steen. Ook kan een eigen ontworpen vorm opgelegd worden aan de steen. Twee verschillende benaderingen die beiden leiden tot een persoonlijk kunstzinnig beeldhouwwerk.
Je leert de mogelijkheden en onmogelijkheden van het materiaal en de verschillende technieken om het steen te bewerken, zoals hakken, raspen, vijlen en polijsten. Er zijn verschillende steensoorten aanwezig: albast, Chinees en Braziliaans speksteen, serpentijn en Frans kalksteen, in diverse kleuren en van zacht tot middelhard. Het is ook mogelijk zelf een zachte of middelharde beeldhouwsteen mee te nemen en op de cursus te bewerken.

Weekindeling

De avond van aankomst is er één van kennismaken met elkaar. Er vindt dan een korte introductie plaats over de cursusweek. De eerste ochtend begint met een uitgebreide introductie. De rest van de 1e cursusdag krijg je een instructieles over de gereedschappen en technieken, zoek je een steen uit en begin je met de eerste onderzoeks- fase. De dagen erna begint het programma dagelijks in stilte met de zonnegroet, een yoga-cyclus om mee wakker te worden (vrije deelname). De zonnegroet wordt afgesloten met een ontspannen meditatie. Na het ontbijt volgt een korte creatieve warming up oefening met de groep. Elke ochtend en middag kun je gemiddeld drie uur onder begeleiding beeldend bezig zijn.

Buiten de cursusuren is het ook mogelijk zelfstandig door te werken. Je bent tot niets verplicht en vrij een eigen indeling te maken. De docent loopt bij je langs om aanwijzingen te geven en je beeldende proces te begeleiden. Halverwege de week is er een middag vrij voor eigen invulling. Tussendoor vinden er werkbesprekingen plaats, want van elkaar kun je ook veel leren. De week wordt feestelijk afgesloten met een expositie van het gemaakte werk. De volgende ochtend na het ontbijt vertrekt iedereen weer naar huis (of blijft nog een week).

Je kunt de Beeldhouwcursus volgen in de Sadhaka Combiweken Yoga en Creatief en Kunstweken.

 Dagdeel  Programma
 Voor ontbijt 8.45 – 9.15 uur  Zonnegroet, m.u.v. de eerste ochtend
 Ochtenddeel 10.00 – 12.30 uur  Creatief onder begeleiding
 Middagdeel 14.30 – 17.00 uur  Creatief onder begeleiding
 Avondeel 20.30 – 21.30 uur  Meditatie, creatieve of muzikale activiteit

Sadhaka inspireert om je creatief en spiritueel te ontplooien. Een unieke ervaring waar je nog lang met een glimlach aan terug denkt.

Chandra Patricia en Wim

Foto’s van de beeldhouwcursus

Foto's beeldhouwen
Foto's beeldhouwen
Foto's beeldhouwen
Foto's beeldhouwen
Sadhaka cursus locatie foto
Foto's beeldhouwen
Foto's beeldhouwen
Foto's beeldhouwen

Deel deze cursus:

Nieuwsbrief ontvangen?