Info aanvragen

Art of Touch Festival – Booster your body

 • Ruim 15 jaar ervaring
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Prachtige plek middenin de natuur
 • Duurzaam verblijf
 • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

Wij willen je boosten, op de meest efficiënte manier: massage!

Foto's Massage

Helende aanraking

Hoe kan Sadhaka het beste bijdragen aan jouw welzijn, aan deze tijd met nieuwe uitdagingen?

Met die wens is ons Art of Touch Festival geboren, een week dus vol massage, verbinding, via aanraking naar heling en algeheel welzijn.

10 massage docenten met een pakket aan activerende, ontspannende, helende massages… 65 deelnemers…. Dagelijks 6 workshops om uit te kiezen. Energetische massages, Tantrische massages, massage therapie. Zelfmassage, duo-massage, meerhanden massage. Van ontspannend tot intuïtief en holistisch. Soms technisch, soms verrassend, soms intuïtief, soms pijn, soms extatisch, soms release, soms inspannend, altijd inspirerend, altijd leerzaam, altijd helend, altijd vernieuwend en altijd (uiteindelijk) ontspannend.

In een heerlijke vakantie setting, in de rust en de natuur van het Sadhaka domein in hartje Frankrijk. Met diverse extra activiteiten in de ochtend en de avond. Alles om jouw levensenergie te vergroten, je hart te vullen en je lichaam en mind te verbinden en in een staat van flow te brengen.

Foto's Massage

Want… massage is gewoon puur genieten!

Een massagebeurt kan zoveel voordelen hebben! Door het masseren van spieren zorgt je voor een goede bloedcirculatie. Het aantal bloedcellen in je lichaam neemt meetbaar toe en de spieren worden soepeler. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en zo kan het lichaam sneller herstellen na een periode van stress, ziekte of inspanning en terug in balans komen. Het versterkt je immuunsysteem, en dat is zo nodig in deze tijd! Je bloeddruk verlaagt doordat je kalmer wordt en dieper en rustiger gaat ademhalen. Hierdoor voel je je ontspannen. Het versterkt je geestelijk welzijn en verbetert je algehele gezondheid. Dus stel je nu voor wat een boost je jezelf geeft door een hele week je onder te dompelen in aanraking en verbinding metr massage!

Liefde liefde liefde komt door alle kiertjes. Het stroomt naar buiten, naar binnen en verder… Van de bron en terug. Dank jullie wel voor jullie energie, verbinding en deze prachtige plek.

Esther

Een extra dosis geluk

Massage vermindert stress. Het is wetenschappelijk bewezen dat massage de aanmaak van het stresshormoon cortisol vermindert en allerlei andere stoffen activeert die ons productiever maken.

Massage verhoogt het geluksgevoel door de aanmaak van gelukshormonen in de hersenen, kortweg de ESDO’s. Een speciale groep hormonen waarvan de vier belangrijkste zijn: Endorfine, Serotonine, Dopamine en Oxytocine. Elk van deze vier hormonen zorgen voor een speciaal soort geluk.

Wetenschappelijk bewezen: massage maakt je gezonder

Recent verschenen de resultaten van een baanbrekend onderzoek naar de effecten van massage in het Journal of Alternative and Complementary Medicine. Conclusie: massage maakt je werkelijk aantoonbaar gezonder!
Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn heel duidelijk; massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.

Foto's Cursus Yoga en Meditatie

Week Programma

Aankomst laat in de middag op 31 juli. Diner om 7 uur is inbegrepen. Het festival begint op de eerste avond met een officiële opening.

09.30 tot 10.15 – Dagopening
10.30 tot 13.30 – Ochtendprogramma gevolgd door lunch en pauze
15.30 tot 18.30 – Middagprogramma
21.00 – avondprogramma zoals mantrazang, ecstatic dance, concert, etc.…

Halverwege de week is er een vrije middag; maak een wandeling in de prachtige omgeving, verlies jezelf in een boek uit onze bibliotheek, zwem in ons meer, zweet je uit in de sauna, of gewoon lekker luieren in een hangmat en dagdromen over het leven.

Op de slotavond wordt de week samen afgesloten. Zondagochtend na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen. Of blijf nog een week voor een verdiepingstraining of volpension verblijf . Voorafgaand aan het festival kun je ook retraites bijwonen met Yoga/Tantra/Massage/Art.

Enkele reacties van deelnemers die een massage week bij Sadhaka hebben gevolgd

Wonderlijk… de flow en ease waarmee jullie iedereen het gevoel geven om Thuis te Komen. Ik heb enorm genoten van de sfeer, de groep, de veiligheid, de omkadering en de deskundigheid van jullie begeleiding. Een ervaring om te koesteren… Dank jullie wel! – Ann T.

Wat een week, wat een tijd. Ik heb veel gevoeld, gevoeld, gevoeld. Mooie mensen, natuur, heerlijk eten. Wat kan je je nog meer wensen? Wensen vervullen doen we thuis. Ik zie mijn leven nu een beetje in het Sadhaka licht. (Stijn)

Ik vond de massagecursus van Johan in Frankrijk echt fantastisch. Ik ben heel praktisch ingesteld dus ik vond het heerlijk dat we gelijk aan de slag gingen. De oefensessies brachten me al snel in mijn lichaam. De groep groeide langzaam uit tot een warme plek waar we met een lach en een traan samen konden zijn. Verblijven op centrum Sadhaka maakte het helemaal áf, een ideale combinatie zou ik zeggen. Al met al bracht de cursus me veel dingen: ontspanning en stroming in mijn lichaam, verbinding met mijn partner en de andere mensen en mooie handvatten om ook het geven van massages in mijn individuele sessies (weer) meer aandacht te gaan geven. (Wendy Doeleman)

Foto's Massage

Voor wie

Iedereen is welkom, want iedereen kan een stapje verder, of je nu beginnend bent met het geven van massage of een doorgewinterde masseur. Je komt als singel of met een partner. Er worden dagelijks massage koppels gemaakt voor de workshops.

De kunst van het geven

Een massage geven is maar voor een gedeelte techniek, het grooteste ingrediënt is onvoorwaardelijke aandacht, bewust-zijn en liefde vanuit het hart. Natuurlijk moet je weten wat je doet, hoe je begint, wat de beste houdingen zijn. En het is fijn om voorbeelden te zien. Die krijg je allemaal. Maar het contact moet vanuit jezelf en je hart komen. Ook daarin word je aan de hand meegenomen… naar hogere sferen. In die sfeer ben je als gever helemaal aanwezig en uit je denken en ego. Doelloos, met onvoorwaardelijke en aandachtige aanwezigheid voor de ander.

De kunst van het ontvangen

Een massage ontvangen lijkt makkelijker dan geven, maar niets is minder waar. Kan jij je helemaal overgeven aan het moment? En in hoeverre houd jij toch een controle? Ben je wel aanwezig in een massage of vlucht je naar je hoofd en weg van je lichaam? Allemaal situaties die je kan tegenkomen in een massage en zeker als je op een dieper niveau wordt geraakt. Kan jij die onvoorwaardelijke liefde en aanraking toelaten, of zijn er angsten of pijn op die gebieden? Dit festival biedt een veilige setting en een interessant speelveld om vrij te gaan exploreren.

Belangrijk om te weten

 • Je hebt altijd de vrijheid om workshops niet, gedeeltelijk of minder intensief mee te doen.
 • Er is geen speciale kledingcode. Enkele oefeningen zijn praktisch om naakt uit te voeren, maar je bent niets verplicht.
 • Sadhaka biedt een veilige een laagdrempelige omgeving om je spiritueel te ontplooien en te groeien in bewustzijn.
 • Door de internationale belangstelling voor dit festival is de voertaal Engels maar kan er vertaald worden naar het Nederlands.

Trainers

Gastheer en gastvrouw van het festival in Frankrijk zijn initiatiefnemers van Sadhaka Tantra yogadocent Wim Molinello en Tantra therapeut en beeldend docent Chandra Benjamins. Zij faciliteren samen met Tantra Masseur Johan Raaimakers het festival, met gerenomeerde massage trainers uit binnen- en buitenland. Christina Pelzer brengt haar Somaja Bodywork; Asim van Ruth is holistisch lichaamswerker en brengt sjamanisme, tantra, de-armouring, energetische & chakra healing; Stine Krage – sexuologisch lichaamstherapeut; Ricardo Balkhoven is Lomi Lomi massage trainer, Nadine van der Aa geeft energetische en holistische massage, gestoeld op de oosterse geneeskunst; Chris Schindeler – Shiatsu masseur; Michelle Tarenskeen – Pranic Healing; Gabriëlle Zwueste is holistisch en biodynamisch masseur en therapeut; Susanne Quartel – Tantra masseur en Marta L’Erario – masseuse in Zweedse massage, Japanse Kobido gezichtsmassage, Deep Tissue, Lomi Lomi, Thaise Yoga Massage, Lymfedrainage, Sport massage en Maori.

.

Een krachtig breed gevarieerd docententeam… houd de website in de gaten voor meer teachers to come!

En ook: artieste Solange Arzu die unieke en diepe meditatieve muziek creëert vol van de wereld, het mysterie van LIEFDE en magie.
Haar concerten klinken als een mandala, waarvan de echo’s niet alleen in de oren hoorbaar zijn, maar ook in het hart, de huid en tot diep in de cellen. Ze maakt magische en diepzinnige muziek waarmee luisteraars kunnen afreizen tot in het diepst van hun ziel.

Healers, persoonlijke verdieping

Je kunt een individuele sessie boeken bij de verschillende trainers, masseurs en healers voor een nog verdiepender ervaring. Prijzen en boeking ter plekke.

 • Tantra massage
 • Prana Flow massage
 • Lomi Lomi massage
 • Pranic healing
 • Shiatsu massage
 • Yoni-, lingam-, prostaat massage
 • en nog veel meer…

Foto’s van een massage cursus bij Sadhaka

Foto's Massage
Foto's Locatie
Foto's Mensen en Sfeer Cursussen Sadhaka
Foto's Cursus Tantra Sadhaka
International Flow Yoga and Yin Yoga restorative retreat spreuk
Foto's Massage

Deel deze cursus:

Nieuwsbrief ontvangen?