Info aanvragen

Acro Yoga retraite

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Prachtige plek middenin de natuur
  • Duurzaam verblijf
  • Goede faciliteiten (zwemvijver, sauna, water uit natuurlijke bron)

The art of Acro Yoga

sadhaka-acroyoga6

De basis van Acro Yoga is dat je het samen doet

Ben je op zoek naar iets nieuws en origineels voor jouw zomervakantie? Wil je nieuwe mensen ontmoeten, ontspannen, maar jezelf ook uitdagen? Ontdek in deze retraite je eigen kracht, je onontdekte kwaliteiten in een ongedwongen sfeer.
Voor het eerst bij Sadhaka deze zomer bieden acroyoga docenten Amelie en Polyne een acroyoga-retraite aan, een discipline die het hoofd tot rust brengt, de mind verruimd en het lichaam versterkt.

Wat is acroyoga?

De basis van Acro Yoga is dat je het samen doet. Het lijkt niet op een gewone yogales waarbij je houdingen uitvoert en daarbij alleen op je eigen lichaam focust. Acro Yoga doe je met twee of drie personen en alle drie heb je je eigen rol. je werkt samen en leert op elkaar vertrouwen. Deze vorm van yoga combineert:
• Het speelse van acrobatiek
• Het fysieke en de mindfulness van Yoga
• Het contact van een Thaise massage

Je werkt tijdens een Acro Yoga sessie samen met twee anderen. Er zijn:
1. de base (basis)
2. de flyer (de vlieger)
3. de spotter

De spotter zorgt voor de veiligheid, controleert of alles goed gaat en assisteert indien nodig. Een oefening in het aanwezig zijn in het hier en nu. De base en de flyer combineren elementen uit de acrobatiek met yoga. Zo zal de base de flyer met zijn of haar voeten en/of handen in de lucht houden, de flyer zal proberen zo goed mogelijk in balans te blijven en te proberen te ontspannen. Dit vergt concentratie en vertrouwen.

Het ziet er spectaculair uit, maar het is veel toegankelijker dan het lijkt en laat niemand achter, ongeacht de persoonlijke mogelijkheden. Acroyoga is gebaseerd op twee complementaire pijlers: het zonnegedeelte is dynamisch en acrobatisch. De maankant is zachter en therapeutischer.
Er zijn twee gouden regels. In de maanbeoefening: als het goed voelt, is het goed. In de zonnebeoefening: als je plezier hebt, klopt het.

De voordelen van acroyoga

Acroyoga is een leuke en inclusieve beoefening die je niet alleen fysieke vaardigheden leert, maar ook het gevoel van verbondenheid en spel en creativiteit terugbrengt in je leven.

Door acroyoga te doen, profiteer je van deze voordelen: het opbouwen van kracht, flexibiliteit, vertrouwen, coördinatie en vriendschap. Kom meer in balans, open, vriendelijk, aanwezig, verbonden met jou en de ander en gezond.

Door het beoefenen van acroyoga kun je merken dat je: meer vreugde ervaart, compassievolle communicatieve vaardigheden oefent: vriendelijkheid cultiveert, meer risico’s neemt in je dagelijkse leven, je gecentreerd voelt, het volledige spectrum van je wezen uitbreidt, van het leven geniet als spel, angst loslaat, het onbekende omarmt en de beperkingen van de geest overstijgt.

Wat gaan we doen

Tijdens deze week bieden we een opbouwende persoonlijke maatgebonden aanpak aan, waarbij begrippen als uitlijning, inversies, lange en diepe rekoefeningen, evenwichtswerk en meer acrobatische houdingen aan bod komen. De lessen zijn gericht op diepe afstemming op jezelf en de ander, luisteren naar je intuitie en uitnodigen van speelsheid wat je in staat zal stellen om de acrobatische partner te ontdekken op ieders eigen tempo.
We zullen ook tijd besteden aan het ontwikkelen van onze gevoeligheid voor aanraking en het leren van de principes en technieken van Thaise massage. Deze oefeningen bevorderen ontspanning, loslaten en heling. Je oefent in diep luisteren, liefdevolle aanraking en het vermogen om te geven en te ontvangen. Het is een uitwisseling tussen twee mensen, als een dans tussen gever en ontvanger.

Programma

Aankomst op zondag tussen 16 en 19 uur, tijd om je te settelen, slaapplek in te richten, anderen te ontmoeten. Met een kopje thee in je hand te genieten van de prachtige plek en kennis te maken met andere deelnemers! Om 19.00 uur is er diner gevolgd door een introductie.

Maandag tot vrijdag:
10.00 – 12.30 : ochtend workshop (5 ochtenden)
15.30 – 18.00 : middag workshop (4 middagen)
21.00 – 22.00 : diverse avondactiviteiten (facultatief, door Sadhaka georganiseerd)

Zaterdag vertrek na het ontbijt, rond 10 uur of blijf nog een week!

 Embrace the balance and trust the process, finding strength and harmony in every pose. Life is better when we fly together.

Voor wie is de cursus?

Deze retraite is voor iedereen toegankelijk. Je kunt als single en als koppel inschrijven. De plaatsen zijn beperkt tot maximaal 15 personen. Door de internationale interesse voor deze week en de franse docenten is de voertaal in de lessen engels.

Polyne en Amelie geven de retraite

Polyne

Nieuwsgierig en gepassioneerd vond ze haar roeping toen ze acroyoga ontdekte, wat voor haar een echte levensfilosofie is. Gecertificeerd door de Yoga Sana-school in Bordeaux en vervolgens door Acroyoga International, richtte ze de Auvergne Acroyoga-vereniging op, waar ze lesgeeft in haar geboortestad. Dans en beweging zijn essentieel in haar leven. Ze is onlangs gecertificeerd in “Movement Flow” en geeft deze technieken graag aan iedereen die zijn mobiliteit en behendigheid wil ontwikkelen. Overtuigd van de kracht van aanraking en de verbinding tussen lichamen, heeft ze zich gespecialiseerd in Thaise massage, nauw verbonden met acroyoga, maar ook in andere vormen van massage gewijd aan sportherstel en het loslaten van spanning. Ze is geïnteresseerd in veel gebieden die verband houden met de natuur, lichaam, geest en alternatieve levensstijlen en deelt graag haar ontdekkingen en ervaringen in een zoektocht naar evenwicht.

Amélie

Naarmate de seizoenen verstrijken, komt ze tot bloei in het contact met de natuur, waar ze houdt van avontuur, ontdekken en ontdekken. Ze geeft al 10 jaar les in haar passie voor fysieke en buitenactiviteiten. Tijdens haar opleiding kwam ze in aanraking met acroyoga. Ze ontdekte een nieuwe manier om contact te maken met anderen, waarbij ze het lichaam gebruikte in plaats van woorden. Voor haar is acroyoga de perfecte balans tussen welzijn en zichzelf uitdagen.
Gepassioneerd door alles wat met het lichaam te maken heeft, wil ze je graag helpen dit te ontdekken door het voor iedereen toegankelijk te maken. Ze helpt je om tot bloei te komen in je oefening, maar ook om je grenzen te verleggen en je te laten zien dat alles mogelijk is.
Ze heeft haar docentenopleiding sport afgerond om les te geven aan verschillende doelgropene, van alle leeftijden en fysieke omstandigheden. Zij begeleidt je veilig en in je eigen tempo.

Foto’s van een Acro yoga training

sadhaka-acroyoga8
sadhaka-acroyoga10
sadhaka-acroyoga11
Le Moulin, een plek om te Zijnnnnn
sadhaka-acroyoga9

Deel deze cursus:

Nieuwsbrief ontvangen?