• - Waarom is de 6 persoons kamer goedkoper dan een kampeerplek? Open or Close

  We willen graag een laagdrempelige instapprijs bieden waarmee Sadhaka voor meer mensen -ook de minima's- betaalbaar is en blijft.
  Elk jaar groeien onze cursusprijzen iets met de inflatie mee, m.u.v. de 6 persoons kamerpijs, waarmee elk jaar het prijsverschil met de andere overnachtingsopties iets groter wordt.
  De meerpersoons kamer is het minst populair en we hebben er maar zes van. Er zijn veel meer mensen die met een tent willen komen, en er is onbeperkt plek op het uitgestrekt kampeerterrein op het landgoed van Le Moulin. Als de goedkoopste verblijfsoptie met eigen tent is, dan is de 6 persoons kamer leeg, en zou Sadhaka bovendien geen mogelijkheid van bestaan hebben;-)
  Elke cursusweek kunnen er dus zes mensen met een klein budget toch genieten van een all in vakantie bij Sadhaka, met overnachting op een gemengde meerpersoons kamer.
  Kom je met een eigen tent of caravan samen met je partner, dan ontvangt je partner 50 euro staplekkorting op de cursusweekprijs.

 • - Welke kosten zijn inbegrepen in de cursusprijs en welke niet? Open or Close

  Het cursusbedrag zoals dat vermeld staat in de agenda en op de cursuspagina is de instapprijs op basis van meerpersoons kamer. Wil je met een eigen tent of caravan komen, een ingerichte tent of caravan van ons huren of een kamer nemen voor jezelf of met andere cursisten dan liggen de prijzen hoger. De prijzen zijn all in, dus inclusief een week overnachten, het cursusgeld en drie maaltijden per dag. Exclusief zijn het vervoer, extra drankjes en materiaalkosten in de creatieve cursussen (zie voor een indicatie van de materiaalkosten bij de Kunstweek).
  Er is de hele dag gratis thee en limonade. Bij de maaltijden is er tevens jus d'orange en (soja)melk. Dit is bij het cursusbedrag inbegrepen. Er is verder een minibar waar je tegen een kleine vergoeding zelf koffie, frisdrank, Biosap, ijs, mueslirepen, wijn, bier, enz. kunt pakken. De materiaalkosten en extra drankjes worden aan het einde van de cursusweek met je afgerekend.

 • - Mag mijn huisdier mee? Open or Close

  Op Le Moulin kun je in principe geen huisdier meenemen. Je draait in een programma mee, waardoor je niet voldoende toezicht kunt houden op je huisdier. Verblijf je op basis van een volpensionarrangement, neem dan persoonslijk contact met ons op m.b.t. je huisdier. I.v.m. de bestaande levende have op Le Moulin past namelijk niet elk huisdier daarbij, en staan we bovendien huisdieren maar zeer beperkt toe.

 • - Met hoeveel materiaalkosten kan ik ongeveer rekening houden? Open or Close

  Afhankelijk natuurlijk van wat je gaat maken kun je rekening houden met tussen de € 10,-  en € 60,- aan materiaalkosten (creatief). Bij de yogacursussen en Massage cursus zijn geen materiaalkosten.

 • - Moet ik mijn eigen yoga- of creatieve materiaal meenemen? Open or Close


  Het kunstatelier en de yogaruimte zijn professioneel toegerust. Je hoeft niets zelf mee te nemen.
  Vind je het echter fijn om op je eigen yogakussen te zitten, of heb je eigen penselen, beeldhouwbeitels waar je prettig mee werkt, dan mag je die natuurlijk meenemen. Wil je een voorwerp of meubeltje van huis graag mozaïeken, of heb je thuis een schildersdoek of beeldhouwsteen waar je graag mee aan het werk wil, breng die dan gerust mee. Wil je een glas-in-lood raam maken voor een specifieke plek, zorg dan dat je de uiterste binnenmaat van je raam thuis opmeet.

 • - Worden cursisten gescreend op gezondheid ed. voor deelname aan een cursus? Open or Close

  In het inschrijfformulier vragen wij naar je gezondheid en je meditatie/yoga-ervaring. Heb je in de periode van of kort voorafgaand aan de cursus psychische klachten (depressiviteit, burnout), en/of neem je medicijnen die je gevoelsleven afvlakken, dan is de tantra Yoga cursus voor het moment niet de juiste voor jou. Heb je lichamelijke klachten (gehad), stel ons daarvan op de hoogte zodat de yogadocent er dan in zijn lessen rekening mee kan houden.

 • - Wat zijn de gemiddelde leeftijd en samenstelling van de cursusgroepen? Open or Close

  60 tot 70 % is vrouw, 30 tot 40% man. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 45 jaar, maar uiteraard ook 25- en 45+.

  10 tot 15 % komt uit België, 85 tot 90% komt uit Nederland.

  Dit zijn uiteraard gemiddelden, elke groep is weer uniek in zijn kleur en samenstelling. Bij Sadhaka ervaren wij dat leeftijd en andere verschillen wegvallen. Er is een groot samengevoel.

 • - Ik kom alleen. Ben ik de enige? Open or Close

  70 % van de cursisten bij Sadhaka komt alleen. Er komen ook mensen met vriendin, vriend, familie of partner. Vind je het spannend alleen te reizen of alleen aan te komen? Reis samen met andere cursisten! Dat is 3 x zo gezellig en spaart ook nog eens het milieu.

 • - Wat is een volpension-arrangement? Open or Close

  Als je samen met iemand op vakantie wil, maar de èèn wil wel een cursus doen en de ander niet, dan is er voor degene die niet aan een cursus deel wil nemen het volpension-arrangement. Ook als je zelf een week aan je cursus wilt vastplakken, dus een volpension verblijf zonder cursus, dan is ons volpension-arrangement een ideale uitkomst.

 • - Is er WIFI? Open or Close

  Er is WIFI toegang. Wij zijn een organisatie met groepsvakanties en je komt in een Centrum voor BewustZijn en Persoonlijke groei. Wij nodigen je daarom uit om internet- en telefoongebruik tijdens je verblijf tot het noodzakelijke minimum te beperken. Wat een ruimte voor aandacht, rust en vrijheid!

 • - Kunnen mijn kinderen mee op vakantie? Open or Close

  De geprogrammeerde cursussen van Sadhaka zijn gericht op volwassenen. Er zijn geen oppasvoorzieningen of kinderprogramma's. Tot en met 4 jaar kunnen kinderen gratis verblijven. Vanaf 5 jaar wordt voor het volpensionverblijf de volpension-arrangementsprijs gerekend. Wat wel gebeurt is dat èèn van de ouders een cursus volgt en de ander oppast, of dat beide ouders om en om deelnemen aan een cursus en om en om zorgen voor het kind/de kinderen. Voor jonge gezinnen is dit een ideale constructie. De ouders blijven dus verantwoordelijk voor hun eigen kinderen. Wil jouw kind ook aan de cursus deelnemen en is hij/zij daar oud genoeg voor (in overleg), dan rekenen wij daarvoor de gewone cursusprijs. Je blijft verantwoordelijk voor je eigen kind, de cursusleider begeleidt je kind als cursist.

 • - Ik heb een voedingsdieet. Kan daar rekening mee worden gehouden? Open or Close

  Geef je voedingsdieet bij je reservering door en geef het ter plekke op de eerste dag persoonlijk door bij de kok, dan houdt hij/zij daar rekening mee, en wordt er iets voor je apart gemaakt.

 • - Zijn er plekken waar ik kan roken? Open or Close

  Er wordt niet gerookt in en rond de gebouwen, en op het terras. Er is buiten een aparte plek aangewezen als rookplek. Op de camping kun je bij je eigen stek roken (neem een afgesloten potje mee om je sigarettenpeuken in te bewaren, i.v.m. brandgevaar in de zomer!).

 • - Wat gebeurt er op de dag van aankomst? Open or Close

  Bij aankomst (tussen 16.00 en 18.00 uur )wordt je door Patricia en Wim ontvangen. Je wordt rondgeleid en naar je slaapplek gewezen. Tot het eten heb je de tijd om je te settelen, en op het terras bij te komen van de reis onder het genot van een drankje en rustig kennis te maken met je medecursisten. Rond 19.00 uur is er een warme maaltijd. Voor mensen die later aankomen wordt het eten weer even opgewarmd.
  Na de maaltijd is er een introductie-speech door Wim en Patricia en volgt (als iedereen er is) een groepskennismaking.

 • - Hoe is het zwemwater bij Le Moulin? Open or Close

  Het zwemmeer is een natuurlijk waterbassin (20 m. in diameter) met schoon zwemwater. De kleibodem maakt dat het water er wat bruin uitziet. Het is gelegen aan het terras met uitzicht over de velden, midden in de natuur en rustig. Hij valt zeker niet droog en het water heeft meestal een aangename temperatuur. Er is een strook weide aan de waterlijn waar een aantal strandstoelen en parasols staan en het goed toeven is. Vandaaruit kun je makkelijk het water inlopen, al dan niet met een luchtbed of kano van Sadhaka die klaarliggen voor algemeen gebruik.

  Het domein van Le Moulin is omgeven door een klein kabbelend riviertje waar je doorheen kan lopen over de rotsachtige bodem.

 • - Hoe schrijf ik me in? Open or Close

  Je schrijft je in middels het inschrijfformulier onder het menu 'contact'. Hierin vermeld je je gegevens en maak je een keuze in de cursus, datum en lokatie. We mailen je meestal al binnen 24 terug en/of nemen z.s.m. telefonisch contact met je op om het èèn en ander persoonlijk te kunnen toelichten en je vragen te beantwoorden. Dat maakt je boeking een stukje persoonlijker en vertrouwd.
  We sturen je een bevestiging van inschrijving met een rekeningnummer waar je binnenn 14 dagen een aanbetaling op dient over te maken. Daarmee is je aanmelding definitief.

  Met het verzenden van het inschrijfformulier krijg je de mogelijkheid een gebruikersnaam en wachtwoord voor het Sadhaka forum zodat je je reis kunt gaan regelen.

  Een week voor aanvang van de cursus ontvang je een mail van ons met de laatste info m.b.t. je reis en aankomst bij Sadhaka.

 • - Ik heb gemaild maar krijg geen reactie Open or Close

  Wij proberen altijd binnen 24 uur de mail te beantwoorden. Het gebeurt helaas wel eens dat er een mail verdwijnt. M.a.w. jij verstuurt de mail wel, maar wij ontvangen hem niet. Heb je na ongeveer 2 of 3 werkdagen nog geen antwoord gekregen, stuur het mailtje dan nog een keer of neem telefonisch contact met ons op.

 • - Hoe kan ik mijn vervoer regelen? Wat zijn de mogelijkheden? Open or Close

  Je kunt bij ons komen met eigen auto, trein en door mee te liften met een andere cursist. Op de website is een reisforum waarop je kunt aangeven dat je een lift zoekt, aanbiedt, of iemand zoekt om samen mee te reizen met de trein.
  Klik hier voor alle recente reisinfo.

 • - Ik kan niet in het forum, hoe kan dat? Open or Close

  Je krijgt bij je aanmelding voor een cursus op Le Moulin automatisch een gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd. Hiermee kun je inloggen in het forum. Ben je je unieke wachtwoord kwijt? Vraag dan zelf een nieuwe aan door in het inlogformulier op het forum te klikken op wachtwoord vergeten. Vul daar je gebruikersnaam en emailadres in, dan wordt er direct een nieuw wachtwoord naar je toegestuurd. Wees er daarbij zeker van dat je hetzelfde emailadres invult als waarmee je correspondeert met Sadhaka.

 • - Is er een reis- of annuleringsverzekering? Open or Close

  Je dient zelf voor een annulerings- en reisverzekering te zorgen. Deze is niet bij de cursus inbegrepen.

 • - Wordt een cursus wel eens geannuleerd? Open or Close

  De zomercursussen op Lokatie Le Moulin zijn nog nooit geannuleerd door te weinig inschrijvingen. In tegendeel, sommige cursussen zijn maanden van tevoren al volgeboekt, en moeten we mensen helaas nee verkopen die dan nog op zoek zijn naar een leuke vakantiebestemming. Je kunt dan op een reservelijst geplaats worden. Bij een annulering van een cursist gaat de vrije plek naar de eerste persoon op de reservelijst. Mocht er een annulering door Sadhaka plaatsvinden omdat een docent bijvoorbeeld ziek wordt, dan krijg je 100 % van je inschrijfgeld teruggestort.

 • - Kan ik annuleren? En wat gebeurt er dan? Open or Close

  Ja, je kunt altijd annuleren zonder opgave van reden. Het maakt niet uit of je al een half jaar vantevoren annuleert of een dag van tevoren. Je aanbetalingsbedrag wordt in rekening gebracht als administratiekosten. Dus tip: stort niet meer dan het reserveringsbedrag.

 • - Kan ik mijn verblijf verlengen met een aantal dagen voor en/of na de cursus? Open or Close

  Sta je met een eigen tent of caravan op de camping, dan kun je een verblijf verlengen met een of meerdere dagen op zelfstandige basis of op basis van volpension (klik hier voor prijzen). De cursusweken in de zomer op Le Moulin zijn doorgaans volgeboekt, waardoor er geen plek is op een kamer voor cursisten die hun cursusweek willen verlengen met enkele dagen. Als er nog plek is kun je ter plekke een cursusweek bijboeken, of alleen een volpensionverblijf zonder cursus. 
  Er zijn campings, hotels en chambres d'hotes in Eguzon en in Gargilesse, op 10 a 15 minuten rijden van de cursuslokatie Le Moulin, mocht je een paar dagen extra in de omgeving willen verblijven.

 • - Wat is een ingerichte Sadhaka caravan? Open or Close

  De Sadhaka caravan is 2 meter breed bij 6 meter lang. In de caravan is een anderhalf bed (1.40 m.) met een goed bedmatras. Het bed is opgemaakt met beddengoed en bedlinnen. Handdoeken dien je zelf mee te nemen. Er is een kledingkast en een zitgedeelte. Er is verlichting en een elektriciteitspunt.

 • - Kan ik mijn elektronische apparaten opladen? Open or Close

  Je kunt je elektronische apparaten, zoals camera's, mobiele telefoons en laptops gratis opladen in de lokatie. Hier hoef je dus niet speciaal elektriciteit op de camping voor af te sluiten.

 • - Wat is een ingerichte Sadhakatent? Open or Close

  De Sadhaka-tenten zijn grote twee persoons koepeltenten. Je kunt deze alleen of met z'n tweeën huren. Sadhaka heeft tenten met één ruime tweepersoons slaapcabine en tenten met twee ruime eenpersoons slaapcabines. Er is een ruim inloopgedeelte voor je bagage en waar een stoel staat. Je kunt in het middengedeelte van de tent staan (1,80 hoog).
  In de cabine ligt een bedmatras op een stalen bedframe. Het bed is opgemaakt met beddengoed en bedlinnen. Handdoeken dien je zelf mee te nemen. Er is geen elektriciteit in de tenten.